Slapp av! Klopp har fremdeles mange alternativer på midtbanen

Tre midtbanespillere er ute med skade, men Jürgen Klopp har fremdeles mange å velge mellom - og kanskje blir det ny formasjon?

Premier League-sesongen 2022/23 startet ikke helt som Jürgen Klopp og Liverpool ønsket. Etter oppturen i Community Shield helgen i forkant ble det en skuffende prestasjon og poengdeling mot Fulham i London i seriepremieren. 

Etter kampen har mye handlet om de rødes skadeproblemer. Viktige spillere som Diogo Jota, Naby Keita og Ibrahima Konaté manglet fra før, og nå er det midtbanen mye handler om. Thiago Alcantara mister nemlig en måned etter å ha pådratt seg en hamstringskade i den kampen, mens Curtis Jones og Alex Oxlade-Chamberlain også er ute en stund.

Mange har nok ønsket seg en ny signering på midtbanen - noe som fra flere hold var forventet også før skadeproblemene oppstod. Samtidig er det fra Klopps ståsted fremdeles mange spillere å velge mellom på midtbanen - og kanskje gir skadesituasjonen tyskeren en anledning til å være ekstra kreativ når han plukker laget? 

Ny formasjon? 

Etter kjøpet av Darwin Nunez har det blitt lansert teorier om at Klopp og hans apparat planlegger å gå bort fra sin 4-3-3-formasjon og heller gå for noe som likner på 4-2-3-1 eller 4-2-4. 

Roberto Firmino og Fabio Carvalho er eksempler på spillere som kan spille i rommet bak uruguayaneren. Firmino kan også spille spiss sammen med Nunez - det samme kan Salah samtidig som Harvey Elliott kan få minutter på høyrekanten. 

I duoen på midtbanen er Fabinho og Jordan Henderson de åpenbare kandidatene i Thiagos fravær, men Naby Keita og James Milner er ingen dårligere erstattere. 

Klopp har startet i 4-2-4 ved noen få anledninger tidligere, men det har vært mer vanlig at han har byttet til den formasjonen underveis i kamper når Liverpool har jaktet scoringer. 

Skulle det oppstå enda flere skader på midtbanen ser vi ikke bort fra at tre kan bli til to i det midtre leddet samtidig som angrepet styrkes. 

Nok av kvalitet

Skulle det bli som vi håper, at alle holder seg skadefrie og snart får selskap av de som er ute, bør det være nok av kvalitet i laget til at det blir god poengfangst også i tiden fremover. Jordan Henderson, Fabinho, James Milner, Naby Keita, Harvey Elliott, Fabio Carvalho og Stefan Bajcetic er alternativene Klopp har til rådighet når han skal plukke ut midtbanen til mandagens kamp mot Crystal Palace. 

Her er det mye kvalitet og mange «vinnerskaller». 

GOD: Harvey Elliott briljerte i starten av forrige sesong.

GOD: Harvey Elliott briljerte i starten av forrige sesong.

Henderson - Fabinho - Keita var for eksempel trioen som startet da de røde vant ligacupfinalen mot Chelsea i februar, mens Milner og Elliott kom inn og loste laget gjennom ekstraomgangene. 

I et annet høydepunkt forrige sesong, bortekampen mot Manchester United som endte med 5-0-seier, var både Fabinho og Thiago borte. Da startet Keita, Henderson og Milner på midtbanen. 

Vi husker også sesongstarten godt, og spesielt de to hjemmekampene mot Burnley og Chelsea, da Harvey Elliott briljerte - først side om side med Henderson og Keita, så med Fabinho og Henderson. 

Med andre ord - mulighetene er mange - og da har vi knapt nevnt nykommer Carvalho eller unggutten Bajcetic. 

Stoler på de han har

På fredagens pressekonferanse sa Klopp at han er fornøyd med størrelsen og kvaliteten på troppen, og at han ikke er bekymret.  Klopp må klare seg med de han har - og det er ikke rent få, selv om skadene har hopet seg opp.

– Alle midtbanespillerne stiller likt fra sesongstart. Jeg forventer at alle over tid jobber sammen og utnytter sitt potensial. Harvey er på gang, og det samme er Fabio. Millie ser skarp ut. Hendo spilte bra i sekserrollen da han ble flyttet inn der, sa Klopp om kapteinens prestasjon mot Fulham.

– Vi har fremdeles konkurranse om plassen. Jeg forventer alltid at alle skal være hundre prosent klare. Det handler bare om å være den beste versjonen av seg selv, la manageren til.

Curtis Jones og Thiago ser ut til å måtte belage seg på rundt en måned med skade. For Alex Oxlade-Chamberlain er det trolig snakk om to til tre måneder.

Crystal Palace - Liverpool spilles mandag kl. 21.00, og vises på V sport PL og Viaplay.