– Det er ganske spesielt å ha akkurat disse guttene som partnere

Virgil Van Dijk er veldig glad for at Joe Gomez signerte ny kontrakt med de røde. Nederlenderen forteller at midtstopper-gruppen har det veldig bra med hverandre.

Liverpools eminente ener på midstopper-plass er for mange verdens beste i sin posisjon. Etter overgangen fra Southampton i 2018 har nederlenderen vært i en klasse for seg selv, men ifølge han selv hadde det vært umulig uten gode partnere på stopperplass.

Joel Matip, Joe Gomez og Ibrahima Konate høster mye skryt fra 31-åringen.

– Det er ganske spesielt å ha akkurat disse guttene som partnere. De er full av kvalitet. Vi er ulike selvfølgelig, men vi utfyller hverandre godt, sier han til liverpoolfc.com.

Det er en ting å være gode med hverandre på fotballbanen, men for Van Dijk er alt som skjer utenfor like viktig. De fore midtstopperne er gode venner også utenfor fotballen.

– Forholdet vi har som grupper er også en ting; Vi elsker det harde arbeidet og vi har alle de samme målsettingene, nemlig å vinne fotballkamper.

– Samme hvem som spiller så støtter vi hverandre, i alle turneringer. Det er nøkkelen til suksess. Forhåpentligvis kan vi fortsette i samme tempo denne sesongen, fortsetter nederlenderen.

NYTT TILSKUDD: Ibrahima Konate er Liverpools nyeste spiller på midtstopper-plassen. Franskmannen har kommet godt inn i gruppen, ifølge Van Dijk.

NYTT TILSKUDD: Ibrahima Konate er Liverpools nyeste spiller på midtstopper-plassen. Franskmannen har kommet godt inn i gruppen, ifølge Van Dijk.

Fantastiske karakterer

Tidligere i sommer valgte Joe Gomez å bli i Liverpool, selv uten veldig mye spilletid forrige sesong.

Det hadde ikke vært overraskende om engelskmannen, som er blitt 25 år, hadde valgt å dra for å prøve lykken et annet sted, men han valgte å bli på Anfield. Det gleder Van Dijk.

– Vi snakket om det før han signerte. Jeg er veldig glad for at han blir i klubben. Han har vært uheldig med skader, men hans tid vil komme og forhåpentligvis kan det bli denne sesongen, forteller 31-åringen.

HVEM FÅR PLASS?: Joe Gomez og Joel Matip er to av midtstopperne til Liverpool som kjemper om en plass ved siden av Van Dijk denne sesongen.

HVEM FÅR PLASS?: Joe Gomez og Joel Matip er to av midtstopperne til Liverpool som kjemper om en plass ved siden av Van Dijk denne sesongen.

Nederlenderen er også veldig fornøyd med Liverpools nyeste tilskudd, Ibrahima Konate. Franskmannen kom fra RB Leipzig i fjor og fikk etter hvert mye tillit hos Jürgen Klopp i viktige kamper. Det var som oftest med Van Dijk ved sin side.

– Han er en veldig, veldig god spiller. Det jeg liker best med ham er sulten etter å lære hver eneste dag. Det er selvfølgelig ting han kan forbedre, men har har god tid og trenger mer erfaring. Det er en viktig ting for en midtstopper, mener han.

Han har også blitt bedre og bedre kjent med franskmannen. Van Dijk beskriver 23-åringen som en skikkelig karakter i troppen.

– Jeg er veldig glad for å se ham utvikle seg på og utenfor banen. Han er en fantastisk karakter.

– Det kan jeg også si om de to andre (Gomez og Matip). Vi er veldig heldig som har de i klubben og jeg er heldig som har de rundt meg, avslutter han.

Liverpool møter RB Salzburg i Østerrike på onsdag 20.00. Kampen sendes på VG+ Sport og LFCTV.