Nå blir det strengere straffer for banestorming

Diskriminering, banestorming, rus og pyro er blant aktivitetene som det skal slåes hardere ned på.

Daily Mail skriver at supportere som stormer banen automatisk vil bli utestengt fra klubben, i tillegg til å rapporteres til politiet for videre forfølgelse.

Det er resultatet av et felles initiativ fra Premier League, Football Association (FA), English Football League (EFL) og politiet.

Røyk, bluss, pyro, bruk av rusmidler, kasting av gjenstander og rasisme/diskriminering er andre overtramp på lista som vil bli slått hardt ned på.

Flere episoder forrige sesong

Forrige sesong var det en rekke banestorminger på balløya. Majoriteten av dem skyldtes feiring av enten cup-avensement, opprykk, eller forhindring av nedrykk.

Å storme banen har riktignok vært straffbart i over 30 år, men i slike positive øyeblikk har det som regel ikke resultert i noe etterspill.

OGSÅ I PRESEASON: En supporter tok seg inn på matta på Singapore National Stadium, da Liverpool møtte Crystal Palace tidligere i måneden.

OGSÅ I PRESEASON: En supporter tok seg inn på matta på Singapore National Stadium, da Liverpool møtte Crystal Palace tidligere i måneden.

Dette skal endres fra 2022/23. Hovedsaklig på grunn av at det har forekommet uheldige episoder i forbindelse med flere av disse feiringene.

Felles ansvar

I en uttalelse står det blant annet: 

«Disse handlingene er farlige, ulovlige og har alvorlige konsekvenser. De har ingen plass i fotballen, eller noe annet sted.»

«Fra og med starten av sesongen 2022/23, vil alle identifiserte lovbrytere bli rapportert av klubbene til politiet og tiltale kan resultere i permanent kriminelt rulleblad, som kan få følger for arbeid og utdanning, og kan resultere i fengselsstraff.»

Mark Bullingham, sjef i FA, melder i uttalelsen at veksten i denne type aktiviteter er farlig og uakseptabel.

«Ansvaret ligger på alle partene i spillet, inkludert styresmakter, klubber, spillere, trenere og fans, å sikre at vi alle spiller vår rolle i å beskytte spillet vårt og hverandre».