Premier League vil ha slutt på banestorminger

Premier League vil ikke se flere banestorminger i fremtiden.

Mot slutten av 2021/22-sesongen så vi eksempler på banestorminger som førte til ubehagelige opplevelser for spillere og trenere både i Football League og Premier League. Spesielt det som skjedde etter kampen mellom Everton og Crystal Palace på Goodison Park har fått mye oppmerksomhet. 

Everton snudde kampen på dramatisk vis fra 0-2 til 3-2 og sikret plassen i toppdivisjonen i nest siste kamp. Da gikk supporterne av hengslene, og noen av dem viste truende adferd i retning bortelagets manager Patrick Vieira. 

Merseyside-klubben kan fremdeles få en straff for det som skjedde den kvelden, og skjer liknende scener neste sesong er det neppe noen nytte i å be om nåde. Premier League vil nemlig sette inn en rekke tiltak for å få slutt på banestorminger. 

Kan stenge deler av stadion

En av konsekvensene klubbene kan få er at deler av stadion kan bli stengt for publikum, skriver The Times

Premier League-klubbene er denne uken samlet i Harrogate, og der har banestorming vært blant en rekke saker på agendaen. 

Toppdivisjonen har gått sammen med fotballforbundet og EFL om å legge frem en handlingsplan allerede før neste sesong sparkes i gang. 

Evertons manager Frank Lampard kom med støtteerklæringer til Vieira etter kampen, men samtidig forsvarte han supporterne som stormet banen, og hevdet at det kan være et fint øyeblikk dersom det blir gjort på rett måte. Uttalelsene ble neppe godt mottatt av Premier League-sjefene. 

«Klubbene har fått beskjed om å videreformidle at det aldri er akseptabelt å storme banen, at det er kriminelt og at det kan føre til utestengelse fra stadion i flere år», skriver The Times.