PFA-kåring: Salah tok storeslem - og seks røde på sesongens lag

Mohamed Salah med hattrick i individuelle priser denne sesongen.

Mohamed Salah er kåret til sesongens spiller av spillerforeningen PFA. Det ble klart under torsdagens bankett. Prisen stemmes frem av spillerne selv og regnes derfor ofte som den gjeveste. Det er andre gang Salah mottar utmerkelsen.

Fra før har mannen som både scoret flest og assisterte flest mål i 2021/22-sesongen hentet hjem prisen for sesongens spiller også hos journalistene og supporterne. Dermed er det hattrick i priser for Salah denne sesongen. Han ble naturligvis også kåret til sesongens spiller i Liverpool FC. 

– Det er alltid flott å vinne priser, både individuelt og kollektivt, sier Salah, som ikke legger skjul på at dette er en gjev pris å vinne. 

– Den er spesiell fordi det er stemt frem for spillerne, sier Salah, samtidig som han legger til at laget alltid kommer først og at han hadde foretrukket å vinne Premier League og Champions League fremfor PFA-kåringen. 

Nå kan han sette sin andre PFA-pris på hylla hjemme. 

– Jeg har et troférom hjemme og har allerede ryddet plass til denne, sier han.

Jürgen Klopp mener Salah er en verdig vinner. 

– Det jeg liker med denne prisen er at den er stemt frem av spillerne, så det er virkelig den man bør være interessert i å vinne. Han har scoret flest mål og leverte flest målgivende. Med alle opp- og nedturene han har hatt, er han en fortjent vinner, sier Klopp. 

Seks røde på årets lag!

Spillerforeningen PFA har i kveld hatt sin bankett etter sesongslutt der de deler ut sine priser. På årets lag er det funnet plass til hele seks Liverpool-spillere. 

Laget ser slik ut: 

Alisson - Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Antonio Rüdiger, Joao Cancelo - Bernardo Silva, Thiago Alcantara, Kevin De Bruyne - Mohamed Salah, Cristiano Ronaldo, Sadio Mané. 

Vi tar også med oss at Fabio Carvalho, som blir Liverpool-spiller om noen uker, kom med på sesongens lag i Championship for sine prestasjoner for Fulham.