Liverpool.no kårer månedens spiller i mai: «Han har levert måned etter måned og gitt Liverpool en ny streng å spille på»

Liverpool.no med sesongens siste kåring av månedens spiller.

Liverpool avsluttet sesongen med en mai måned som bestod av syv kamper, og der tre trofeer skulle avgjøres. Fem kamper ble vunnet, én endte uavgjort og én endte med tap, og til tross for den fine fangsten ble det bare én pokal til i tillegg til ligacupen som ble sikret allerede i februar. 

Det var Sadio Mané som var den giftigste målscoreren i mai, men på spillerbørsen til liverpool.no er det Luis Diaz som topper foran Alisson og Virgil van Dijk. 

Mål i mai

3 - Mané

2 - Matip, Diaz

1 - Minamino, Fabinho, Salah

Målgivende i mai

2 - Thiago

1 - Salah, Alexander-Arnold, Naby Keita, Luis Diaz, Diogo Jota, Joel Matip, Roberto Firmino

Liverpools beste i mai (spillerbørsen)

Villarreal - LFC 2-3: Diaz
LFC - Spurs 1-1: Diaz
Aston Villa - LFC 1-2: van Dijk
Chelsea - LFC 0-0 (5-6 str.): Alisson
Southampton - LFC 1-2: Minamino
LFC - Wolves 3-1: Thiago
LFC - Real Madrid 0-1: Konaté. 

Månedens spiller: Luis Diaz

På bakgrunn av prestasjonene i mai har redaksjonen i liverpool.no avgitt sine stemmer for å kåre sesongens siste månedens spiller. Ingen spesielle har blitt nominert denne gangen, og dermed har redaksjonen stått fritt til å velge hvem de ønsker å stemme på. 

Fem forskjellige spillere har fått stemmer, og det er Luis Diaz som har fått aller flest, med 13. Tre av fem har stemt frem Diaz som sin foretrukne månedens spiller i mai, mens de to andre ga flest stemmer til Alisson. 

Thiago kommer på tredjeplass i mai, mens Sadio Mané og Virgil van Dijk følger deretter. 

Det er første gang Diaz kåres til månedens spiller etter overgangen i mai. 

Begrunnelsene

Her kan du lese begrunnelsene til redaksjonens medlemmer. 

Mari Lunde

3 poeng til Diaz, 2 poeng til Thiago, 1 poeng til Mané

«Jeg kan sjeldent huske å ha sett en spiller komme inn halvveis i sesongen og sette et så sterkt preg på laget som det Diaz har gjort siden januar. Han har levert måned etter måned og gitt Liverpool en ny streng å spille på. I mai klarte han nærmest alene å snu kampen mot Villarreal, og han reddet det ene poenget mot Spurs som neeeesten ble avgjørende til slutt. Gleder meg gløgg til å se han neste sesong». 

«Panikken var stor da Thiago måtte gå av banen like før pause mot Wolves i sesongens siste seriekamp. Tanken på en Champions League-finale uten midtbanegiganten var ikke beroligende, men så ble han etter mye om og men jaggu klar til avspark i Paris. Thiago har som vanlig dirigert og kontrollert midtbanen, og vist gang på gang hvor viktig han er – som den lekre målgivende pasningen til Mané før utligningsmålet mot Wolves».

«Er jeg litt farget her av at dette kanskje blir siste måned jeg kan stemme på han? I don’t know, men her har du ett poeng, Sadio, håper det kan overbevise deg om å signere ny kontrakt. Der Salah har vært litt vel varierende denne halvdelen av sesongen, har Mané vært et bunnsolid uromoment for alle motstandere og fikk dårlig betalt for innsatsen i Paris. Han har vært den som har scoret de viktige målene og jo mer jeg tenker over det jo mer tenker jeg at han kanskje burde fått enda ett poeng. Oh well».

Einar Kvande

3 poeng til Diaz, 2 poeng til Alisson, 1 poeng til van Dijk

«Diaz har vært et friskt pust etter at han kom inn, og leverte også varene i mai. Alisson var med å avgjorde cupfinalen, mens Virgil var en klippe der bak også i innspurten». 

Arve Vassbotten

3 poeng til Diaz, 2 poeng til Mané, 1 poeng til Thiago

«Luis Diaz er månedens spiller for meg. Han reddet ett enormt viktig poeng mot Tottenham i en kamp der han ikke bare scorer utligningsmålet, men også jobbet knallhardt for å få det målet hele kampen. Han satte også preg på FA-cupfinalen. Selv om det ikke ble noe mål i ordinær tid der, så var det Diaz som skapte det meste som kom spesielt i førsteomgangen, mot Villarreal snudde alt da Diaz kom inn, og han kriget vanvittig i siste seriekamp mot Wolves. Eneste minus er at det ikke blir flere mål på han, og ikke minst at han ikke var i toppform mot Real Madrid.

«Mané også en veldig god måned, og jeg er redd det er det siste vi ser av han for LFC. Han gikk i så fall ut med stil og med visshet om at han blir savnet».

«Thiago får tredjeplassen denne måneden av meg. For en nytelsen han er å se i toppform».

Arild Skjæveland

3 poeng til Alisson, 2 poeng til Diaz, 1 poeng til Thiago

«Alisson med avgjerande redning i straffekonkurranse på Wembley, avgjerande i så mange kampar som gjorde at Liverpool kun var to kampar frå det heilt utrulige. Ein enorm sesong, og kanskje hans beste til no i klubben. Det seier litt når ein veit kva nivå han har vore på».

«Diaz fortsatte å levere utover i mai, og spesielt i FA-cupfinalen var han strålande. Viste gjennom heile månaden at det nok er liv og etter Sadio Mané (og i verste fall Mohamed Salah). Det virker som me har mykje kjekt i vente neste sesong og i åra som kjem frå han». 

«Den nervøsiteten ein kjente på då Thiago var rekna som usikker til finalen seier sitt. Utvilsomt ein av våre aller viktigaste og beste spelarar no, og bare han holder seg skadefri og fin slik han stort sett gjorde i vår så er han heilt enorm».

Jens Bessesen

3 poeng til Alisson, 2 poeng til Diaz, 1 poeng til Thiago

«Alisson var vår viktigste spiller i FA-cupfinalen, som skulle vise seg å bli det største trofeet denne sesongen. Har vært stabilt god hele veien, og tallene viser at han er Premier Leagues beste keeper». 

«Diaz kom med spesielt viktige bidrag mot Villarreal og Tottenham i starten av måneden. Som alle andre begynte han nok å merke kjøret mot slutten, men han imponerte stort i mai, slik han har gjort helt siden han kom».

«Thiago har vært stabilt god gjennom hele vårsesongen, og det ble kronet med en solid mai måned, der han også serverte to målgivende pasninger. En trygg og rutinert spiller som er god å ha med når det kjempes om store trofeer». 

Snittet

Dette fikk alle Liverpool-spillerne i snitt på spillerbørsen til liverpool.no i mai: 

Diaz 7,66 (seks kamper)
Alisson 7,4 (syv kamper)
Virgil 7,4 (fem kamper)
Matip 7,25 (fire kamper)
Thiago 7 (fem kamper)
Milner 7 (tre kamper)
Mane 6,83 (seks kamper)
Salah 6,4 (fem kamper)
Trent 6,33 (seks kamper)
Konaté 6,33 (seks kamper)
Henderson 6,33 (seks kamper)
Fabinho 6,25 (fire kamper)
Robbo 6,2 (fem kamper)
Jota 6 (fem kamper)
Keita 6 (fire kamper)

De med to kamper eller mindre
Minamino 8 (én kamp)
Firmino 8 (én kamp)
Tsimikas 7,5 (to kamper)
Elliott 7 (én kamp)
Jones 6,5 (to kamper)
Gomez 6 (én kamp)

Månedens spiller 2021/22:

August: Virgil van Dijk
September: Mohamed Salah
Oktober: Mohamed Salah
November: Trent Alexander-Arnold
Desember: Joel Matip
Januar: Fabinho
Februar: Virgil van Dijk
Mars: Alisson Becker
April: Sadio Mané
Mai: Luis Diaz

Alle spillerbørsene kan du finne her: https://www.liverpool.no/tag/spillerboers