Van Dijk nevnte Nunez i samme åndedrag som Haaland - så hvem er best?

Dersom Darwin Nunez blir Liverpool-spiller kan det fort ende opp i en toppscorerduell mot Manchester Citys Erling Braut Haaland.

Virgil van Dijk var tidligere i vår gjest hos den tidligere stopperkjempen Rio Ferdinand, som nå jobber for BT Sport. Da ble Liverpool-stopperen blant annet bedt om å ramse opp hvilke spillere som har vært vanskeligst å møte i karrieren. 

Lionel Messi, Sergio Agüero og Kylian Mbappé ble selvsagt nevnt, men van Dijk trakk også frem et par av stjernene som er på full fart opp og frem i sine karrierer. 

– Man møter andre typer spisser nå, som gjør det veldig bra. Som Haaland eller Darwin. De er ganske like i spillestilen - veldig direkte, raske, høye, sterke, og de er vanskelige å møte, sa van Dijk. 

Nunez scoret som kjent i begge Champions League-oppgjørene mellom Benfica og Liverpool denne sesongen - og det virker som Liverpool er villige til å legge en rekordsum i potten for å sikre seg uruguayenerens tjenester. 

Nunez vs Haaland - hvem er best? 

Erling Braut Haaland er som kjent klar for den engelske seriemesteren Manchester City fra og med neste sesong, og Liverpool føler kanskje de må svare ved å hente inn en målmaskin selv - spesielt om Sadio Mané skulle forlate klubben. 

Og siden van Dijk mente Haaland og Nunez var like i stilen, kan det jo passe seg å sammenlikne de to som kanskje kan bli rivaler om toppscorertittelen i Premier League neste sesong. 

Begge har vist seg som notoriske målscorere i hver sin liga, og selv om Haaland har gjort det over noe lengre tid, er det interessant å se at de har levert ganske likt i 2021/22-sesongen. 

Ifølge Opta er det kun Robert Lewandowski som har et bedre snitt enn Nunez når det kommer til minutter per mål i Europas topp seks-ligaer denne sesongen. Liga Portugal er rangert som den sjette beste ligaen på kontinentet, mens Bundesliga er ranket som nummer fire, ifølge UEFAs klubbrangering

Vi har kjørt Haaland opp mot Nunez inn i Squawka sitt herlige sammenlikningsverktøy, og vi bruker kun tall fra hjemlig liga i 2021/22-sesongen. 

Haaland og Nunez spilte nesten nøyaktig like mange minutter denne sesongen - sistnevnte spilte 72 minutter mer i ligaen. 

Det var Nunez som var den giftigste målscoreren av de to denne sesongen, med 26 mål mot Haalands 22. Ser vi bort fra straffespark scoret Nunez 22 mål og Haaland 16. Begge er klart giftigst innenfor seksten - de scoret bare ett mål hver fra utenfor boksen. 

Interessant er det også at de viser seg å være omtrent like effektive, selv om Nunez også her er litt foran nordmannen, som til sitt forsvar tidvis slet med skader denne sesongen. 

Haaland hadde tre flere målgivende pasninger enn Nunez, men Nunez skapte flere sjanser enn Haaland. 

Vi legger også merke til at Nunez er en bedre dribler enn Haaland. 39 vellykkede driblinger ble fasiten i årets Liga Portugal, der Nunez ble toppscorer. I tillegg har Nunez i tillegg til å være midtspiss også kapasitet til å spille på kanten.

Haaland har levert over tid

Begge de to spissene fyller år i løpet av den neste drøye måneden. Nunez blir 23 mens Haaland blir 22. Men selv om Nunez har et år mer på baken, er det Haaland som har levert best over tid på den store scene. 13 mål på 15 kamper, 27 mål på 28 kamper og 22 mål på 24 kamper er fasit etter to og en halv Bundesliga-sesong i Borussia Dortmund. 

I Champions League har jærbuen imponert enda mer, med smått utrolige 23 mål på 19 kamper i turneringen så langt i karrieren. 

Nunez var ikke like tidlig ute med å vise seg frem for verden - det har han først gjort denne sesongen. Hans første sesong i Benfica endte med seks mål og ti målgivende pasninger, før det virkelig tok fyr denne sesongen. Samtlige ti Champions League-kamper i karrieren kom denne sesongen, og en fangst på seks scoringer er ikke til å kimse av. 

Hans første sesong i europeisk fotball var i spanske Almeria i 2019/20, og da ble det 16 mål på 30 kamper i LaLiga2. 

Haaland har for øvrig også kommet lengre som landslagsspiller enn det Nunez har. 18 mål på 19 landskamper er sjelden kost for en norsk spiller. Nunez har på sin side spilt elleve kamper for Uruguay og scoret to mål. 

Skulle opplysningene om at Nunez nærmer seg Liverpool stemme, kan vi se frem til en heseblesende spissduell mellom de to rivalene Manchester City og Liverpool i Premier League neste sesong.