Overlegen i kåringen av månedens spiller i oktober

Liverpool.no-redaksjonen kårer, ikke overraskende, Mohamed Salah til månedens spiller i oktober.

Liverpool innledet oktober med å spille uavgjort 2-2 mot Manchester City på Anfield. Etter landslagspausen ble så Watford nedsablet hele 5-0 på Vicarage Road, før de røde tok en knallsterk seier 3-2 over Atletico Madrid på Wanda Metropolitano i Champions League.

Enda sterkere var 5-0 over Manchester United på Old Trafford. Preston ble oppskriftsmessig slått 2-0 da et B-preget mannskap tok seg til kvartfinalen i ligacupen, før måneden ble avsluttet med samme resultat som man begynte perioden med, 2-2. Denne gangen mot Brighton på Anfield, i det som var månedens mest skuffende kamp og resultat.

Liverpool holdt med andre ord buret rent i tre kamper, de vant fire, og spilte uavgjort i to, med 19-6 i målforskjell.

Månedens toppscorer ble Mohamed Salah, med hele sju mål. Salah scoret fem mål i Premier League, inkludert et hattrick mot Manchester United, og hadde også utrolige solomål mot Manchester City og Watford. Han noterte seg også for fire målgivende pasninger.

Roberto Firmino scoret hat-trick mot Watford, mens Sadio Mané scoret tre mål. Naby Keita noterte seg også for to vakre scoringer. Vi merker oss også at Neco Williams bidro med tre målgivende pasninger på relativt lite spilletid.

Salah ble kåret til Liverpools beste i tre kamper, mens Alisson Becker ble vurdert som bestemann i to av kampene. 

Mål i oktober

7 - Salah

3 - Firmino, Mané

2 - Keita

1 - Jota, Minamino, Origi, Henderson

Målgivende i oktober

4 - Salah

3 - Williams

2 - Milner, Firmino

1 - Jones, Robertson, Oxlade-Chamberlain

Liverpools beste i  oktober (spillerbørsen liverpool.no)

LFC - Manchester City 2-2: Salah
Watford - LFC 0-5: Salah
Atletico Madrid - LFC 2-3 : Alisson 
Manchester United - LFC 0-5: Salah
Preston - LFC 0-2: Minamino
LFC - Brighton 2-2: Aliisson

Kandidatene

På bakgrunn av spillerbørsene i de seks kampene har vi plukket ut fem kandidater til månedens spiller. Redaksjonen i liverpool.no har deretter gitt 3, 2 og 1 poeng til spillerne de mener har vært best. 

De fem spillerne som var nominert til månedens spiller i oktober: 

Mohamed Salah - børssnitt 8,2 (5 kamper). Scoret seks mål, leverte fire målgivende og ble kåret til banens beste i tre av kampene. 

Alisson Becker børssnitt 7,75 (4 kamper). Ble kåret til banens beste i to kamper, og holdt nullen på Old Trafford. Slapp inn seks mål.

Diogo Jota børssnitt 7,5 (2 kamper). Storspilte og scoret på Old Trafford, men var involvert i bare to kamper.

Naby Keita børssnitt 7,33 (3 kamper). Gjorde to vakre mål, og var i knallform før han dessverre ble skadet igjen.

Trent Alexander-Arnold børssnitt 7,25 (4 kamper). En målgivende og solid backspill. 

På bakgrunn av dette har redaksjonen avgitt sine stemmer, og det ender med en overlegen triumf til Mohamed Salah, som kåres til månedens spiller av liverpool.no. Egypteren leverte en svært imponerende måned, og det var ingen tvil om hvem som var best.

Salah fikk totalt 18 poeng av 18 mulige. 

Alisson fikk 10 poeng. Keita ffikk 5 poeng. Alexander-Arnold fikk 3 poeng. Jota fikk ingen poeng. 

Begrunnelsene

Her kan du lese hvordan redaksjonen stemte og hvorfor.

Arve Vassbotten

3 poeng til Salah, 2 poeng til Keita, 1 poeng til Alexander-Arnold

«Salah har kanskje hatt sin mest imponerende måned i Liverpool-drakta noen gang. Seks mål og fire målgivende sier sitt, noen av målene og pasningene er uforglemmelige, men det er også noen soloprestasjoner som ikke synes på statistikk men likevel vil ligge i minnet i lang tid. 

Ingen andre er i nærheten denne måneden, men jeg gleder meg over at det endelig har løsnet litt for Keita, men så kom skadene igjen, og at Trent er tilbake der vi ønsker ham».

Arild Skjæveland

3 poeng til Salah, 2 poeng til Alisson, 1 poeng til Keita.

«Mo Salah er verdens beste fotballspiller, ikke lenger bare for oss Liverpool-supportere, men basert på prestasjonene denne høsten. Heit enorm.

Alisson er tilbake på sitt aller beste, og selv om Liverpools resultater kanskje viser til mye dominans har han vært viktig og gjør viktige redninger på helt avgjørende tidspunkt.

Naby Keita kan være så frustrerende, men rett før du vil avskrive ham leverer han noen helt fantastiske kamper - og spesielt den på Old Trafford. Forhåpentligvis er han tilbake og på det samme nivået igjen etter landslagspausen».

Mari Lunde

3 poeng til Salah, 2 poeng til Alisson, 1 poeng til Alexander-Arnold. 

«Mo Salah er jo seriøst verdens beste fotballspiller i øyeblikket, det var han også i oktober, så han må jo få toppkarakter. Målene mot City og Watford, for ikke å snakke om et hattrick på Old Trafford… wow, bare wow. 

To poeng går til Alisson, da det er utrolig deilig å ha en matchvinner i begge ender. 

The scouser in the team er solid så langt denne sesongen. I tillegg til å fortsette å servere de tre på topp, er det også lite å utsi på forsvarsspillet til Trent Alexander-Arnold».

Tore Hansen

3 poeng til Salah, 2 poeng til Alisson, 1 poeng til Keita.

«Prestasjonene til Mo Salah denne høsten er i verdensklasse og han er umulig å komme unna. Han både scorer og tilrettelegger og virker å være i sitt livs form. 

Keeperen vår blir ofte litt glemt - men har levert på høyt nivå hele sesongen. Både som sweeper når vi står høyt og med viktige redninger for eksempel mot Brighton. Holder alltid konsentrasjonen oppe selv om vi dominerer stort og sprer rundt seg med trygghet.

I et svakt øyeblikk gir jeg det siste poenget til Naby lad. Svært få frustrerer mer, og skadene hans er for lengst legendariske. Men han har hatt en veldig god måned, og viser at han er savnet når han (igjen) er ute».

Jens Bessesen

3 poeng til Salah, 2 poeng til Alisson, 1 poeng til Alexander-Arnold. 

«Salah med hattrick mot United og showet mot City får tre poeng. Alisson får to og Trent får ett for godt spill i de bakre rekker».

Einar Kvande

3 poeng til Salah, 2 poeng til Alisson, 1 poeng til Keita.

«Det er vel ikke særlig spennende dette. Månedens spiller gir seg egentlig selv, etter Mohamed Salahs enorme måned med blant annet en 10-er og to 9-ere på spillerbørsen, sju mål, inkludert fem i Premier League, fire målgivende, hattrick på Old Trafford og utrolige solomål mot Manchester City og Watford.

Alisson får andreplassen av meg etter gode prestasjoner i kampene hvor Liverpool slet mest, mot Atletico Madrid og Brighton, mens Keita får det siste poenget etter sin beste periode som Liverpool-spiller før han dessverre ble skadet igjen».

Snittet

Her kan du se hva alle Liverpool-spillerne fikk i snitt på spillerbørsen på liverpool.no i oktober:


Virgil van Dijk 7 (5 kamper)
Jordan Henderson 7 (5 kamper)
Roberto Firmino 7 (4 kamper)
Sadio Mané 7 (4 kamper)
Fabinho 7 (2 kamper)
Caoimhin Kelleher 7 (1 kamp)
Adrian 7 (1 kamp)
Takumi Minamino 7 (1 kamp)
Andy Robertson 6,6 (5 kamper)
Joel Matip 6,5 (4 kamper)
Ibrahima Konate 6,5 (2 kamper)
Alex Oxlade-Chamberlain 6,5 (2 kamper)
James Milner 6,33 (3 kamper)
Curtis Jones 6,25 (4 kamper)
Neco Williams 6 (1 kamp)
Joe Gomez 6 (1 kamp)
Kostas Tsimikas 6 (1 kamp)
Divock Origi 6 (1 kamp)
Nathaniel Phillips 6 (1 kamp)
Tyler Morton 5 (1 kamp)
Conor Bradley 5 (1 kamp)
Harvey Blair 4 (1 kamp)

Alle spillerbørsene kan du finne her:https://www.liverpool.no/tag/spillerboers

Månedens spiller 2021/22
August:Virgil van Dijk
September: Mohamed Salah
Oktober: Mohamed Salah