Liverpool.no kårer månedens spiller i desember:«Matip har vært vår beste midtstopper, og spesielt i første halvdel av desember var han enormt god»

I desember svingte Liverpool mer i prestasjonene, og det var mer uenighet internt da månedens spiller skulle velges.

Desember er over, og det er en måned Jürgen Klopp, laget og supporterne vil se tilbake på med blandede følelser.

Det startet glimrende, med overkjøring av Everton på Goodison Park. Wolverhampton ble slått på overtid, og de røde slo AC Milan med et reservepreget mannskap.

Et energisk Aston Villa med ny manager ble også slått i ligaen, og de røde var med helt i toppen etter å ha slått Newcastle komfortabelt på Anfield.

Så startet problemene, samtidig som den nye smittebølgen kom i England og Premier League. For hver uke som gikk kom det nye smittetilfeller, og det var vanskelig å stille med sitt beste lag.

Mot Tottenham ble det ett poeng etter 2-2 like før jul, før det ble en ny opptur mot Leicester da et reservepreget Liverpool hentet opp 1-3 til 3-3 og vant på straffesparkkonkurranse. Kampen mot Leeds ble utsatt på grunn av smitte, før Leicester City dessverre fikk sin revansje for cuptapet med å slå Liverpool 1-0, etter at Mohamed Salah misbrukte et straffespark på stillingen 0-0.

Mål i desember

5 - Salah

4 - Jota

2 - Origi

1 - Henderson, Alexander-Arnold, Robertson, Minamino, Oxlade-Chamberlain

Målgivende i desember

3 - Robertson

2 - Firmino

1 - Alexander-Arnold, Salah, Henderson, Milner, Minamino

Liverpools beste i desember (spillerbørsen liverpool.no)

Everton - LFC 1-4: Henderson
Wolves - LFC 0-1: Thiago
AC Milan - LFC 1-2: Konate
LFC - Aston Villa 1-0: Matip
LFC - Newcastle 3-1: Alexander-Arnold
Tottenham - LFC 2-2: Alisson
LFC - Leicester 3-3: Jota
Leicester - LFC 1-0: Matip

Månedens spiller: Joel Matip

På bakgrunn av spillerbørsene i de seks kampene har vi plukket ut fem kandidater til månedens spiller. Redaksjonen i liverpool.no har deretter gitt 3, 2 og 1 poeng til spillerne de mener har vært best. 

De fem spillerne som var nominert til månedens spiller i desember:

Andy Robertson – Børssnitt på 7,6 etter fem kamper. Tre målgivende og mål. Var tilbake i kjempeform før det røde kortet som gjorde at han mistet de to siste kampene av 2021.

Diogo Jota - Børssnitt på 6,85 etter sju kamper. Fire mål i desember, nummer to på toppscorerlista i ligaen bak Salah. 

Mohamed Salah - Børssnitt på 7,28 etter sju kamper. Det er ikke så mye som lenger kan skrives om egypteren som ikke allerede sagt. Fem mål og en assist i desember.

Joel Matip - Børssnitt på 7,6 etter fem kamper. Banens beste i to kampar, 90 minutt i samtlige seks ligakamper denen månaden

Alisson Becker - Børssnitt på 6,7 etter fem sju kamper. Hadde noen veldig gode kamper denne månaden. Spesielt mot Spurs, og borte mot AC Milan.

På bakgrunn av dette har redaksjonen avgitt sine stemmer, og denne gang er det ikke helt enstemmig . Denne gangen er det Joel Matipsom kåres til månedens spiller av liverpool.no.

Matip får totalt 15 poeng av 18 mulige.

Salah får 10 poeng, Jota får 7 poeng, Robertson får 4 poeng, mens Alisson Becker ikke har fått noen poeng. 

Begrunnelsene

Arve Vassbotten

3 poeng til Salah, 2 poeng til Matip, 1 poeng til Jota.

«Spillemessig har Salah kanskje vært bedre tidligere i sesongen, men betydningen hans er fortsatt for stor til å sende han nedover lista når månedens spiller skal kåres. To mål mot Everton, i en en kamp han kunne hatt flere, scorer første målet mot Milan, det avgjørende målet mot Aston Villa, sendte Liverpool tilbake i ledelsen mot Newcastle, og ikke minst han leverte assistent til Divock Origis mål fire minutter på overtid mot Wolves - selv om det definitivt ikke var noen ferdigscoret mål.»

«Matip har hatt en meget solid måned defensivt, men imponerer også med sine offensive klyv der han flere ganger har skapt ubalanse hos motstanderen når han har gått på sine raid framover. Jota forvandlet ligacupkampen mot Leicester totalt da han kom inn, og scoret både i kampen og satte inn det avgjørende straffesparket. Skapte balanse i regnskapet mot Spurs, gjorde det samme mot Newcastle, og scoret mot Everton. Men samtidig varierer prestasjonene en del, og bidragene utenfor scoringene kunne til tider vært større». 

Arild Skjæveland

3 poeng til Robertson, 2 poeng til Matip, 1 poeng til Salah.

«Det var forbaska irriterande med det røde kortet han fekk mot Tottenham, for dette var Andy Robertson tilbake på sitt aller aller beste. Det er tydeleg at han har hatt godt av konkurransen fra Kostas Tsimikas, og tok endå eit steg opp frå sitt allereie enorme nivå. Det var berre leit han mista dei to siste kampane av året med suspensjon».

Matip har vore strålande denne sesongen, og kanskje vår beste midtstoppar sånn alt i alt, sjølv om Virgil van Dijk har ein effekt på alle rundt seg ein ikkje skal undervurdere. Veldig god og trygg i kampane i desember, og veldig gledelig at han ser ut til å halda seg skadefri. Fem nye mål, og ein assist frå Salah. Har nokre heilt ekstreme kampar, spesielt i starten av månaden. Har satt ein standard i første halvdel av sesongen som skal vera nesten umogleg å følga opp».

Tore Hansen

3 poeng til Jota, 2 poeng til Matip, 1 poeng til Salah.

Mari Lunde

3 poeng til Matip, 2 poeng til Jota, 1 poeng til Salah. 

«Når jeg tenker tilbake på desember så er det Matip jeg husker best. Både for sine solide, defensive bidrag, men også de fantastiske uplanlagte løpene han går på, der han fosser fremover i banen og tar seg forbi den ene motstanderen etter den andre, bare for å havne rådvill i ingenmannsland. En vakker dag kommer et av hans løp til å få full uttelling og jeg gleder meg enormt».

«Jota avgjorde straffekonkurransen mot Leicester i ligacupen og feiret med å håne de tilreisende Leciester-supporterne – og det fortjente de så innmari etter 90 minutter med «Feed the scousers» og annet drit. Kunne gitt han toppscore for det alene, men så er det som sagt Matip jeg husker best fra desember».

«Salah leverer alltid, og selv om jeg har tenkt at det har dabbet av litt de siste ukene (det merkes spesielt på Fantasy-laget mitt) så står han likevel med fem mål. Nivået han ligger på er så høyt at en ørliten dypp kan virke stor men setter han fortsatt over de fleste andre. To mål på arrogant vis mot Everton, man kan nesten ikke be om mer».

Einar Kvande

3 poeng til Matip, 2 poeng til Salah, 1 poeng til Jota

«Har vi sett tysk-kameruneren bedre og mer stabil i Liverpool-drakt? Jeg kan ikke huske det. Har virkelig lagt en alen til sin vekst, og med sine herlige raid fremover på banen med ballen i beina minner han ofte om Alan Hansen. Var virkelig savnet mot Chelsea etter at han ble koronasmittet»

«Egypteren fortsetter å score på bestilling, og er suveren toppscorer i Premier League. Fem mål og en målgivende i desember sier i grunnen alt, og han spiller sjelden eller aldri en dårlig kamp. Det er ikke tvil om at Mo vil bli savnet mens han er opptatt med Afrikamesterskapet».

«Portugiseren gjorde fire mål i desember, og er nummer to på toppscorerlista i Premier League etter Salah. Er en bemerkelsesverdig god hodespiller, sin størrelse tatt i betraktning»

Jens Bessesen

3 poeng til Matip, 2 poeng til Salah, 1 poeng til Robertson.

«Matip har vært vår beste midtstopper denne sesongen, og spesielt i første halvdel av desember var han enormt god. Bidrar også offensivt med noen herlige raid når de lugger i angrepsspillet»

«Salah kunne fått bestemannsprisen hver måned, og i desember stod han blant annet bak de meget viktige vinnermålene mot Wolves og Aston Villa. Robertson var virkelig tilbake der vi liker ham best, og spesielt mot Tottenham viste han herlig form. Hadde full kontroll mot Adama Traoré på Molineux».

Snittet

Her kan du se hva alle Liverpool-spillerne fikk i snitt på spillerbørsen på liverpool.no i november.

 • Kelleher 8 (én kamp)
 • Phillips 8 (én kamp)
 • Robertson 7,6 (fem kamper)
 • Konaté 7,5 (fire kamper)
 • Matip 7,33 (seks kamper)
 • van Dijk 7,25 (fire kamper)
 • Salah 7,16 (seks kamper)
 • Jota 7,0 (åtte kamper)
 • Mané 7,0 (sju kamper)
 • Alexander-Arnold 7,0 (seks kamper)
 • Origi 7 (én kamp)
 • Fabinho 6,75 (fire kamper)
 • Alisson 6,71 (sju kamper)
 • Tsimikas 6,66 (tre kamper)
 • Henderson 6,5 (seks kamper)
 • Thiago 6,5 (fire kamper)
 • Minamino 6,5 (to kamper)
 • Firmino 6,5 (to kamper)
 • Oxlade-Chamberlain 6,20 (fem kamper)
 • Keita 6,0 (tre kamper)
 • Williams 6,0 (to kamper)
 • Morton 5,66 (tre kamper)
 • Milner 5,5 (to kamper)
 • Gomez 5 (én kamp)
 • Bradley 4 (én kamp)
 • Koumetio 3 (én kamp)

En spiller må ha spilt minst 30 minutter for å få karakter på vår spillerbørs.

Månedens spiller 2021/22
August: Virgil van Dijk
September: Mohamed Salah
Oktober: Mohamed Salah
November: Trent Alexander-Arnold

Alle spillerbørsene kan du finne her: https://www.liverpool.no/tag/spillerboers