Liverpool.no kårer månedens spiller i april:«Han har funnet tilbake til sitt gode, gamle toppnivå akkurat når Liverpool trenger det mest»

Det sto mellom to spillere da liverpool.no-redaksjonen stemte frem månedens spiller.

Liverpool vant syv av ni kamper i april måned, da de blant annet avanserte til finalen i FA-cupen. Sadio Mané storspilte mot Manchester City på Wembley, der han scoret to mål. Totalt ble det hele seks mål på senegaleseren i løpet av dentravle måneden – dobbelt så mange som nummer to på lista som er, kanskje noe overraskende, Ibrahima Konaté. Konaté headet inn sitt første Liverpool-mål mot Benfica i Portugal, før han headet kampens første ball i mål mot Benfica i returoppgjøret på Anfield. På Wembley i semifinalen i FA-cupen gjorde han det igjen, og ga Liverpool ledelsen etter bare ni minutter.

I Premier League måtte Liverpool nøye seg med poengdeling mot Manchester City på Etihad, noe som betydde at de røde ikke lenger hadde kampen om ligatittelen i egne hender. På Anfield fortsatte Liverpool dominansen mot Manchester United og vant hele 4-0 mot erkerivalen – totalt 9-0 mot United denne sesongen. Noen dager senere kom Everton på besøk, og Frank Lampard og cos defensive men aggressive tilnærming ble omsider overvunnet. Liverpool vant 2-0, men trengte Everton-dødaren Divock Origi for å få hyll på byllen. Måneden ble avsluttet med en sterk 1-0-seier over Newcastle på St James’ Park.

Mål i april:

6 – Sadio Mané

3 – Ibrahima Konaté

2 – Diogo Jota, Roberto Firmino, Mohamed Salah

1 – Fabinho, Andy Robertson, Divock Origi, Naby Keita

Målgivende i april:

4 – Mohamed Salah

3 – Diogo Jota

2 – Andy Robertson, Luis Diaz, Kostas Tsimikas

1 – Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Thiago Alcantara, Sadio Mané, Naby Keita

Liverpools beste i april (spillerbørsen liverpool.no):

Liverpool - Watford 2-0: Diogo Jota

Benfica - Liverpool 1-3: Luis Diaz

Manchester City - Liverpool 2-2: Sadio Mané

Liverpool - Benfica 3-3: Kostas Tsimikas

Manchester City -  Liverpool 2-3: Sadio Mané

Liverpool - Manchester United 4-0: Thiago Alcantara

Liverpool - Everton 2-0: Divock Origi

Liverpool- Villarreal 2-0: Thiago Alcantara

Newcastle - Liverpool 0-1: Naby Keita

Månedens spiller:

I en måned hvor de rødkledde spilte ni kamper, noterte syv seire og to uavgjort, har vi for første gang latt samtlige spillere være oppe til vurdering.

Redaksjonen i liverpool.no har deretter gitt 3, 2 og 1 poeng til spillerne de mener har vært best. Til tross for frie tøyler var redaksjonen usedvanlig enige, og Sadio Mané ble den soleklare vinneren med 16 poeng.

Thiago ble en like klar andreplass, med 11 poeng. Luis Diaz fikk seks poeng, Naby Keita fikk to poeng, og Virgil van Dijk fikk ett.

Begrunnelsene

Jens Bessesen

3 poeng til Sadio Mané, 2 poeng til Thiago Alcantara, 1 poeng til Naby Keita

«Tre superviktige mål mot Manchester City, der to kom i semifinalen, er imponerende nok av Mané, som har gjort den krevende nierrollen til sin egen. Full av selvtillit etter suksessen med landslaget, og vi får gleden av det.»

«Thiago hadde også fortjent å bli månedens spiller i april. En spiller kan sjelden ha dominert en kamp slik han gjorde hjemme mot United. I semifinalen mot City var han også strålende. Spiller mye for tiden, og er i kjempeform.» 

«Keita viste i førsteomgangen på Wembley mot City noe av det vi har gått glipp av i de mange av skadebrekkene. Få spillere kan vel være bedre egnet til å utføre gegenpress en Naby. Vist seg frem offensivt også ved et par anledninger, blant annet som matchvinner mot Newcastle.»

Arild Skjæveland

3 poeng til Sadio Mané, 2 poeng til Thiago Alcantara, 1 poeng til Luis Diaz

«Mané var heilt outstanding i april, scorer ein haug med avgjerande mål og har funne tilbake til sitt gode gamle toppnivå akkurat når Liverpool treng det mest, i store tøffe kampar i den mest ekstreme månaden eg kan hugse.»

«Det virker som litt for mange har gløymt at Thiago var veldig bra på våren i fjor og då han endeleg var skadefri, men dette er eit nytt nivå, i ein litt annleis rolle. Har sett 100% ut som den spelaren me håpte og drømte om heile den lange 2020-sommaren med spekulasjonar.»

«Bare ein fenomenal forsterkning, og allereie no vil truleg dei fleste seie han er den som bør starte i angrepet med Salah og Mané i dei to finalane me har i vente. Rett og slett ein fantastisk spelar.»

Arve Vassbotten

3 poeng til Thiago Alcantara, 2 poeng til Sadio Mané, 1 poeng til Virgil van Dijk

«Dette må være en av de vanskeligste månedene å kåre bare én månedens spiller, for det har vært så sjuk kvalitet på så mange. Men det er to som virkelig har stått fram, og det er Sadio Mané og Thiago. Så mine stemmer er basert på dødt løp, photofinish og syltynne VAR-streker. Sadio Mané har vært helt fantastisk med 6 mål og var helt utrolig mot Man Utd og mot Man City i FA-cupen. Men det var også Thiago, og jeg kommer ikke utenom å ha han som månedens spiller. Han har vært av en annen verden til tider og endelig vist sin sanne verdi for dette laget. Den tredje plassen er det også ekstremt jevnt mellom flere på, men Virgil van Dijk får min stemme i en måned der han har vært sjefen over alle forsvarssjefer.»

Einar Kvande

3 poeng til Sadio Mané, 2 poeng til Thiago Alcantara, 1 poeng til Luis Diaz

«Senegaleseren har vært i knallform etter at han ble Afrikamester, og gjorde hele seks mål i april måned. Han leverte også knakende godt angrepsspill gjennom hele måneden, og virker å være stinn av selvtillit.»

«Hvilken playmaker Thiago er. Hans pasningsrepertoar er bare herlig, og han har en grunnteknikk som savner sidestykke.»

«Diaz må være et av de beste januarkjøpene Liverpool noen gang har gjort. Helt der oppe sammen med Virgil van Dijk. To mål og to målgivende vitner om en fruktbar april måned.»

Tore Hansen

3 poeng til Luis Diaz, 2 poeng til Sadio Mané, 1 poeng til Naby Keita

Mari Lunde

3 poeng til Sadio Mané, 2 poeng til Thiago Alcantara, 1 poeng til Luis Diaz

«Det har på en måte aldri vært enklere å velge hvem som skal få poengene mine, men hvem av Mané og Thiago som skal få trepoengern var litt mer vrient. Men værsågod, Mané, her har du tre poeng fra Mari Lunde til å stå ved siden av ditt gull i Afrikamesterskapet, kvalifikasjon til VM, gull i Ligacupen, finaleplass i FA-cupen og Champions League. Det smaker godt, tenker jeg. Men alvorlig talt, for en måned Mané har hatt, der høydepunktet kom på Wembley mot Manchester City.»

«Thiago har fortsatt å levere en masterclass på midtbanen, med spesielt kampen mot Manchester United som et stort høydepunkt. Spanjolen storkoste seg kampen gjennom, og det så til tider ut som at han spilte mot et guttelag. Full kontroll.»

«Luis Diaz er noe av det kuleste som har skjedd Liverpool denne sesongen, og han fortsetter å være en joker med vilje og driv som løfter laget et hakk dersom de trenger det.»

Snittet

Dette fikk alle Liverpool-spillerne i snitt på spillerbørsen på liverpool.no i april:

 • Divock Origi 9 (én kamp)
 • Kostas Tsimikas 8 (én kamp)
 • Luis Diaz 7,7 (syv kamper)
 • Sadio Mané 7,7 (syv kamper)
 • Thiago Alcantara 7,6 (åtte kamper)
 • Naby Keita 7,6 (fem kamper)
 • Alisson Becker 7,44 (ni kamper)
 • Trent Alexander-Arnold 7,33 (seks kamper)
 • Fabinho 7,28 (syv kamper)
 • Virgil van Dijk 7,25 (åtte kamper)
 • Mohamed Salah 7,25 (åtte kamper)
 • Andy Robertson 7,25 (åtte kamper)
 • Ibrahima Konaté 7,25 (fire kamper)
 • Jordan Henderson 7 (seks kamper)
 • Roberto Firmino 7 (to kamper)
 • Joel Matip 6,83 (seks kamper)
 • Joe Gomez 6,66 (tre kamper)
 • Diogo Jota 6,6 (fem kamper)
 • James Milner 6,5 (to kamper)
 • Curtis Jones 5 (én kamp)

En spiller må ha spilt minst 30 minutter for å få karakter på vår spillerbørs.

Månedens spiller 2021/22:

August: Virgil van Dijk

September: Mohamed Salah

Oktober: Mohamed Salah

November: Trent Alexander-Arnold

Desember: Joel Matip

Januar: Fabinho

Februar: Virgil van Dijk

Mars: Alisson Becker

Alle spillerbørsene kan du finne her: https://www.liverpool.no/tag/spillerboers