Virgil Van Dijk om møtet med Darwin Nunez:– Han laget store problemer for oss, for han er veldig direkte, rask og sterk

Virgil Van Dijk er sikker på at Darwin Nunez får en bra karriere i Liverpool. I kveld får uruguayaneren en ny mulighet til å score sitt første mål for klubben.

Darwin Nunez sitt første mål vil enda la vente på seg, men 23-åringen har bare spilt en time i den røde drakten så langt. I kveld møter Liverpool RB Leipzig i sin tredje oppkjøringskamp, og da kan uruguayaneren igjen få muligheten til å sette et mål i motstanderens bur. Det forventes at spissen vil få en hel omgang mot den tyske klubben.

I fjorårets møte med nettopp Liverpool i Champions League scoret Darwin Nunez. Da fikk Virgil Van Dijk øynene opp for spissen som kom fra Benfica i sommer.

– Vi alle så hvor god Darwin (Nunez) er når vi spilte mot dem. Han er en veldig talentfull spiss og en vi kan få bruk for nå, men også i fremtiden. Jeg husker kampen godt, for han valgte seg ut Ibou (Konate) sin side litt mer enn min, forteller nederlenderen til The Athletic.

LØPENDE ETTER: Darwin Nunez imponerte Virgil Van Dijk da de møttes i februar i fjorårets sesong. Spissen skapte flere sjanser mot Liverpool i dobbeltoppgjøret.

LØPENDE ETTER: Darwin Nunez imponerte Virgil Van Dijk da de møttes i februar i fjorårets sesong. Spissen skapte flere sjanser mot Liverpool i dobbeltoppgjøret.

En spiss med mange kvaliteter

I den rød Benfica-trøyen ble det 26 mål og 4 målgivende på 28 kamper i den portugisiske ligaen i fjor. Nunez fikk også med seg seks mål i Champions League så det er ingen tvil om at 23-åringen vet hvor målet står. Van Dijk mener uruguayaneren er vanskelig å møte på grunn av at han har styrker i flere deler av spillet.

– Han gjorde det bra. Det laget store problemet for vårt lag, for han er veldig direkte, rask og sterk. Forhåpentligvis kommer han til å få en fantastisk karriere i Liverpool.

Nunez kom til de røde i sommer som en reaksjon på at Sadio Mane ville forlate klubben etter seks trofaste år på Anfield. Det spørs om 23-åringen hadde blitt hentet om senegaleseren ble værende i England, men det gjorde han som kjent ikke. Liverpools nederlandske midtstopper var forberedt på at kanten kunne forsvinne.

– Jeg var lei meg da Sadio (Mane) gikk fra oss, men vi visste at det ville skje noe. Han følte at det var hans tid å reise for å prøve seg på en ny utfordring. Det respekterer vi selvfølgelig, avslutter nederlenderen.

I kveld skal Van Dijk, Nunez og Liverpool fortsette å forberede seg til en ny sesong med en kamp mot den tyske klubben RB Leipzig. Darwin Nunez kan få sitt første mål, og det blir nok et etterlengtet øyeblikk den dagen det skjer.

Uruguayaneren har blitt latterliggjort av andre supportergrupper etter kampene mot Manchester United og Crystal Palace så det er nok en veldig motivert 23-åringen som går ut på matten i kveld.

De røde møter RB Leipzig klokken 19.15 i kveld. Kampen sendes på VG+ Sport og LFCTV.