– Har Liverpool råd til å vente med en ny midtbanespiller til neste sommer?

The Athletic-journalist James Pearce mener situasjonen på midtbanen nå gjør at Liverpool bør gå ut på overgangsmarkedet.

Denne sommeren har det vært veldig mye snakk om Liverpools midtbane, og at det er en posisjon som må forsterkes. De røde var lenge med i kampen om Aurélien Tchouaméni, men det var en kamp Real Madrid vant, og de kjøpte den franske landslagsspilleren for en sum som kan stige til 100 millioner euro.

Jürgen Klopp har fått spørsmålet mange ganger, men har sagt at de åtte midtbanespillerne han har er nok. Mandag kveld kom meldingen om at Thiago Alcantara vil miste de seks neste ukene, og kan gå glipp av ni viktige kamper før landslagspausen i september. I tillegg er Curtis Jones og Alex Oxlade-Chamberlain ute en stund, og Naby Keita har slitt med sykdom.

– Det skal bli spennende å se hva klubben gjør nå. Innstillingen har vært at de er ferdige med kjøp denne sommeren, men dersom du ser på andreomgangen i helgen, da de kom tilbake to ganger, gjorde de det uten fire av sine åtte mest etablerte midtbanespillere, sier The Athletic-journalist James Pearce i den siste episoden av podcasten «The Red Agenda».

UTE: Thiago Alcantara er ute til i midten av september med en hamstringskade.

UTE: Thiago Alcantara er ute til i midten av september med en hamstringskade.

– Jürgen Klopp har sagt at han har åtte midtbanespillere, og at det er nok. På en måte har han rett, når du ser på ferdighetene til de ulike spillerne. Men Liverpool har vært veldig uheldige som har mistet så mange spillere i samme posisjon. Samtidig er det ikke noe stort sjokk – du ser på hvor mye fotball Naby Keita har mistet, Oxlade også. Thiago spilte i 25 av 38 ligakamper i fjor, og det var 24 kamper sesongen før. Det var alltid bekymringen, sier han videre.

Bør vurdere kjøp nå

Pearce er bekymret for at det skal bli for stor belastning på spillere som nå begynner å komme opp i årene.

– Thiago mister for mye fotball, Jordan Henderson er 32 og spilte forrige sesong mer fotball enn tidligere i sin karriere, men kan han gjøre det igjen? James Milner har fått mye skryt for hvordan han spilte da han kom inn, men hvor lenge kan han gjøre det? Han blir 37 år i januar. Vi har Harvey Elliott, og dersom Klopp fortsetter med 4-3-3 bør han ha en god sjanse til å starte mot Crystal Palace på mandag. Men det er mye å be om at han skal levere hver uke, sier han.

Selv om planen opprinnelig har vært å vente til neste sommer, tror ikke Pearce at de røde har råd til å vente, slik situasjonen har blitt.

– Supportere ønsker alltid mer på overgangsmarkedet, men den tanken at Liverpool bare kan vente til 2023 når vi vet at de definitivt vil være med i kampen om Jude Bellingham… Jeg er ikke sikker på at de kan gjøre det.

ETTERTRAKTET: Jude Bellingham er en spiller Liverpool vil være med i kampen om – men han vil først være tilgjengelig neste sommer.

ETTERTRAKTET: Jude Bellingham er en spiller Liverpool vil være med i kampen om – men han vil først være tilgjengelig neste sommer.

Han tror Liverpool trenger to nye inn på midtbanen over de neste 12 månedene.

– Du kan argumentere for at de trenger å kjøpe en spiller nå, og så vil de fortsatt trenge Bellingham neste sommer. Jeg tror ikke de planene vil bli påvirket, for neste sommer vil Oxlade være uten kontrakt. Har Milner en sesong til i seg? Trolig ikke. Der er to midtbanespillere borte. Så har du Naby Keita, som Liverpool er i samtaler med om en kontraktforlengelse, men blir de ikke enig med ham vil han også kunne gå gratis.

– Det er lettere sagt enn gjort, og du må finne en spiller med de riktige ferdighetene som er tilgjengelig for en akseptabel pris, men jeg tror det er noe de er nødt å se på.

Overgangsvinduet stenger midnatt 1. september.