James Pearce fikk spørsmål om Firmino på Liverpoolfestivalen:– Fra klubben er meldingen at det ikke kommer til å skje

The Athletic-journalist James Pearce gjestet Liverpoolfestivalen på Gjøvik fredag. På scenen fikk han spørsmål om Juventus-linkede Roberto Firmino.

Det har versert flere rykter om at Roberto Firmino kan være på vei vekk fra Anfield i løpet av sommeren. På motsatt side av overgangen står Juventus klare til å ta brasilianeren i mot med åpne armer, i følge flere italienske medier.

Brasilianeren har fått en ny konkurrent på topp, blitt 30 år og har en kontrakt som går ut i 2023, men Jürgen Klopp og Liverpool skal ikke være veldig interesserte i å gi fra seg sin lojale spiss. Det fortalte The Athletic-journalist James Pearce fra scenen på Liverpoolfestivalen på Gjøvik fredag.

– Det har vært mye skriverier om det de siste dagene, men fra klubben er meldingen fra klubben at det ikke kommer til å skje, sa Pearce til publikummet.

I GODT HUMØR: Roberto Firmino virker ikke å være på vei vekk fra Liverpool. Brasilianeren har fått mye tillit i sesongoppkjøringen.

I GODT HUMØR: Roberto Firmino virker ikke å være på vei vekk fra Liverpool. Brasilianeren har fått mye tillit i sesongoppkjøringen.

Usannsynlig at flere kommer

På scenen satt James Pearce sammen med David Fairclough, Phil Thompson og Ragnhild Lund Arsnes. Førstnevnte fikk også spørsmål om hva de røde skal gjøre på overgangsmarkedet før vinduet lukker seg den 31. august.

– Liverpool er etter alle solemerker ferdig med å handler i sommer om det ikke skjer noe merkverdig. Det kan blant annet være at en spiller vil dra eller at det plutselig kommer noen store skader.

Det betyr at Jürgen Klopp skal, i normale omstendigheter, være ferdig med å hente spillere denne sommeren, men The Athletic-journalisten fortalte at det kunne forsvinne noen ut i løpet av august.

– Jeg tror også de er så og si ferdig på salgsbiten med mindre det kommer en godt bud på Nat Phillips på rundt 15 millioner pund. Det kan også være at noe unggutter er aktuelle for lån, sa han.

Hjertet og sjelen til laget

Tidligere i uken fikk også Jürgen Klopp spørsmål angående Roberto Firmino. Det er ingen tvil om at tyskeren har fått med seg ryktene.

– Bobby er avgjørende for oss. Han er hjertet og sjelen i dette laget, sa Klopp på torsdagens pressekonferanse før Manchester City kampen.

Den brasilianske spissen har vært i Liverpool helt siden Klopp ankom klubben på høsten i 2015. I løpet av tiden i Liverpool har 30-åringen spilt 327 kamper, scoret 98 mål og levert 74 målgivende pasninger.

– Måten vi har spilt i de siste årene var kan mulig på grunn av Bobby. For meg er det ingen tvil om hans kvalitet. Alt det andre, vi vil se hvordan året går, men ja, han er essensiell for oss.