Juventus lukter på Firmino, men Klopp sier han er lagets hjerte og sjel

Tyskeren mener at brasilianeren har vært instrumental for Liverpools suksess, og omtaler han som avgjørende og essensiell.

Roberto Firmino går inn i sin åttende sesong med de røde, og Jürgen Klopp virker klar på at brasilianeren er en viktig del av hans planer.

– Bobby er avgjørende for oss, konstanterte Klopp på torsdagens pressekonferanse. 

– Bobby er hjertet og sjelen til dette laget.

Italiensk presse skriver at Juventus allerede skal ha lagt inn bud på 30-åringen, men ingen av de store i England har foreløpig hoppet på.

Et ledig rom i Juventus

Tanken er at angriperen søker mer spilletid i forkant av VM i desember, etter at spilletiden hans i Liverpool gradvis har gått.

Juventus søker et alternativ til førstevalget Dušan Vlahović.

Moise Kean, som for øvrig var innom Everton i 2019, og Kaio Jorge er unge og ustabile. I tillegg ble ikke utkjøpsklausulen til Álvaro Morata aktivert, men det skal fortsatt være interesse i å hente han fra Madrid.

De har også blitt linket til mannen som toppet Jürgen Klopps handleliste i 2020, Chelseas Timo Werner.

Firmino har æren for suksessen

Firmino har som kjent ikke vært oppe for noen ny kontrakt ennå, og med Diogo Jota, Luis Díaz og Darwin Núñez inn i nyere tid, samt Mohamed Salah forlengelse, har han ikke den samme nøkkelrollen i klubben.

HOLDER FAST PÅ «BOBBY» FIRMINO: Brasilianeren har blitt omtalt som en perfekt Klopp-spiller, i tillegg til at han er kjent for sin fotballintelligens.

HOLDER FAST PÅ «BOBBY» FIRMINO: Brasilianeren har blitt omtalt som en perfekt Klopp-spiller, i tillegg til at han er kjent for sin fotballintelligens.

For Jürgen Klopp er det likevel ikke noen tvil om hvilken rolle «Bobby» Firmino har spilt, og kan spille, for prosjektet hans.

– Måten vi har spilt i de siste årene var kun mulig på grunn av Bobby. Det er derfor jeg er svært glad han kunne trene majoriteten av tida her i preseason så langt og alt ser veldig bra ut.

Brassen har levert 98 mål og 74 målgivende på 327 kamper, siden Hoffenheim-overgangen i 2015. Forrige sesong ble det 35 kamper, 11 mål og 5 målgivende. Han har dog slitt noe mer med skader de siste årene.

– For meg er det ingen tvil om hans kvalitet. Alt det andre, vi vil se hvordan dette året går, men ja, han er essensiell for oss.