– Den eneste gode nyheten er at City er i den samme situasjonen som oss

Jürgen Klopp gleder seg selvfølgelig til Community Shield-finalen på lørdag, men han vet også at ingen av lagene kommer til å være i topp form når kampen sparkes i gang på King Power Stadium.

Onsdagens kamp mot RB Salzburg endte med et 0-1 tap mot et østerisk lag som allerede hadde startet sesongen i hjemlandet. Det viste seg å bli en vanskelig nøtt å knekke for Jürgen Klopps mannskap. De røde kunne scoret flere mål, men det ville seg ikke helt i Østerrike.

I flere deler av kampen virket Liverpool-spillerne småslitne etter en tøff treningsuke i midt-Europa. Det er kanskje ikke så rart at det endte slik det gjorde, for Salzburg hadde et mye bedre grunnlag før kampen. Det bryr ikke tyskerens seg nevneverdig om.

– Jeg forstår at folk må spørre, men jeg kunne ikke brydd meg om det for øyeblikket, for vi må komme oss gjennom denne perioden så fort som mulig, sa Klopp like etter kampslutt.

Liverpool-treneren ser nemlig frem til møtet med Manchester City på lørdag. Det blir de rødes første tellende kamp denne sesongen, og alle øynene er rettet mot å være klar til den kampen. 

VENTER: Erling Haaland har bare fått en kamp i beina for Manchester City, men det er sannsynlig at nordmannen får minutter på King Power Stadium.

VENTER: Erling Haaland har bare fått en kamp i beina for Manchester City, men det er sannsynlig at nordmannen får minutter på King Power Stadium.

– Det vil bli en stor kamp. Vi kan ikke være på vårt beste, det er helt umulig. Den eneste gode nyheten er at City er i den samme situasjonen som oss, mente Klopp.

Manchester City og Pep Guardiola har bare spilt to treningskamper før Community Shield-oppgjøret til helgen. Det er ingen tvil om at de lyseblåe ikke vil være i topp form til den kampen. Det samme kunne ikke bli sagt om onsdagens motstander RB Salzburg.

– De har spilt tellende kamper i to uker. Det vil se annerledes ut for oss om to uker også.

– I den første omgangen spilte vi mot et lag som fint kan spille i Champions League, og da blir det en tøff kamp slik vi stilte opp laget. Alle guttene kan bedre enn dette, og det er slik jeg sa det. De spilte en veldig god kamp og vi spilte deres kortspill, avslutter Klopp.