Tidligere Premier League-keeper Ben Foster:– Jeg tror det blir en overgangsperiode å miste Mane

Den tidligere Manchester United-, Stoke- og Watford-keeperen tror Chelsea passerer Liverpool i den kommende sesongen.

Den karismatiske keeperen har i senere tid gjort stor suksess utenfor banen med sin YouTube-kanal Ben Foster - The Cycling GK. I et podkast format prøver Foster å tippe hele Premier League-tabellen, og på hans tabell ender de røde på en tredjeplass. Manchester City er som ventet øverst, mens Chelsea har sneket seg inn mellom de lyseblå og Liverpool.

Keeperen forsvarer valget slik:

– Jeg tror det kommer til å være to lag som er bedre enn Liverpool i år. Å miste Mane tror jeg blir en overgangsperiode for dem og jeg kan ikke se at de blir med å kjempe om å vinne Premier League. Jeg tror det bare ikke, sier han i podkasten.

For å sammenligne valgte 39-åringen å sette Liverpool på en fjerdeplass forrige sesong. Det mente han virket logisk på det tidspunktet, selv om de røde til slutt endte like bak Manchester City.

– Jeg trodde de hadde gitt alt i sesongen før og at de ville dø ut den forrige sesongen, men de var med hele veien. De var livlig og sparket fra seg til den aller siste kampen. Jeg tror likevel det er forståelig at jeg plasserte dem på fjerdeplass forrige sesong.

SOSIALE MEDIER: Ben Foster har brukt de siste årene på å bygge seg opp en god fanskare på YouTube. Der har han ved flere anledninger laget vlogger under Premier League-kamper.

SOSIALE MEDIER: Ben Foster har brukt de siste årene på å bygge seg opp en god fanskare på YouTube. Der har han ved flere anledninger laget vlogger under Premier League-kamper.

Nunez må etablere seg

Det er salget av Sadio Mane og kjøpet av Darwin Nunez som får mest oppmerksomhet av Ben Foster. Senegaleseren reiste til Bayern i sommer, og Nunez er kommet inn for å lette på tapet av kantspilleren. 

– Fronttrioen Salah, Mane og Firminos blir åpenbart brutt opp, og Darwin Nunez må etablere seg i Premier League. Jota er veldig, veldig god også, misforstå meg rett. Diaz er verdensklasse, men det mest interessante blir å se hvordan Nunez gjør det. Det er mye press på skuldrene hans, mener keeperen. 

En tredjeplass er ikke en dårlig plassering for Liverpool, men det er ingen tvil om at det jobbes mot ligagull på Merseyside. Ingenting annet er bra nok for Jürgen Klopps mannskap. Den tidligere Watford-keeperen tror også det var vitalt å få på plass Salahs nye kontrakt.

– Jeg tror fortsatt de vil få en ganske god tredjeplass. Det skal også nevnes at Salahs nye kontrakt er fantastiske nyheter for dem, avslutter han.

For ordens skyld har Ben Foster, med fartstid i erkerival Manchester United, plassert Erik Ten Haags mannskap på en sjetteplass.