Stefan Bajcetic fikk muligheten mot RB Leipzig:– Vi ser til akademiet hele tiden

Ble du imponert over Liverpools nummer 43 på torsdag? Stefan Bajcetic var den eneste utespilleren fra akademiet som fikk muligheten mot RB Leipzig og han tok virkelig vare på muligheten.

Den spansk-serbiske 2004-modellen blir ikke myndig før i oktober, men på fotballbanen spiller han som en voksen mann. I torsdagens kamp mot RB Leipzig tok han virkelig fatt på Liverpools midtbane. Han leverte gode taklinger, litt juling og et overblikk man lett kan bli forelsket i.

Den defensive midtbanespilleren spilte i en midtstopper-posisjon så sent som i januar, men har siden blitt omskolert til å spille en 6-er rolle, eller en Fabinho-rolle for Liverpool. Han fikk også minutter for førstelaget i kampene mot Manchester United og Crystal Palace. Nå viser det seg at 17-åringen virkelig har imponert Jürgen Klopp og Pep Ljinders i sommerens oppkjøring.

Den spanske u-landslagsspilleren kom til Liverpool fra Celta Vigo i januar 2021. Interessen rundt spilleren var stor på den tiden, og erkerival Manchester United skal ha vært veldig interessert i å hente den ballspillende spanjolen til Old Trafford. Heldigvis for Liverpool endte det ikke slik, for det virker som det kan ligge en uslepen diamant på de rødes akademi.

Det er kanskje ikke så rart at Jürgen Klopp og hans trenerteam gjorde alt i sin makt for å hente ham til England. De røde måtte nemlig sikre seg unggutten like før brexit-reglene i England ble satt i kraft, ellers hadde han fremdeles ikke vært klar for Liverpool. Unggutten blir ikke 18 år før i oktober.

Det virker iallfall som Liverpool-tilhengere var veldig begeistret over hva Bajcetic fikk til på Red Bull Arena torsdag:

Fabinho var meget fornøyd

Den forrige sesongen tilbrakte Bajcetic mest tid på Liverpools U18-lag, selv om han også fikk tre kamper for U23-laget. De unge røde endte på en andreplass i Premier Leagues U18-divisjon, bak nettopp Manchester City. Han spilte også fire kamper i UEFA Youth League, som er den europeiske turneringen for ungdomsspillere.

FRA START: Stefan Bajcetic (oppe til venstre) spilte flere kamper i UEFA Youth League forrige sesong.

FRA START: Stefan Bajcetic (oppe til venstre) spilte flere kamper i UEFA Youth League forrige sesong.

På torsdag fikk han igjen prøve seg på førstelaget, og han kom innpå for å overta Fabinhos 6-er rolle på Liverpools sentrale midtbane. Der spilte han med Jordan Henderson og Curtis Jones. Liverpools brasilianske ankermann er veldig fornøyd med hvordan Bajcetic har spilt under oppkjøringen.

– Han gjorde en virkelig bra kamp i går, spesielt på det fjerde målet. Han vant ballen høyt og sendte ballen videre til Elliott. Det er en viktig jobb, sier Fabinho til liverpoolfc.com og fortsetter:

– Han har trent med oss og han vil få mer selvtillit med ballen og gjøre mer ting en nummer 6 skal gjøre. Det er viktig for ungguttene å vise frem kvaliteten de innehar.

Under kan du se et lite sammendrag av Bajcetic sine involveringer mot RB Leipzig.

Bestemt en god stund

Den unge spanjolen har blitt sett på som et stortalent helt siden han ankom Anfield fra Celta Vigo. Allerede i januar ville Liverpools assistenttrener Pepjin Ljinders ha med seg Bajcetic på årets oppkjøring for å se hva han kan bidra med for førstelaget.

– Vi ser til akademiet hele tiden. På tirsdag (18. januar 2022) spilte U18-laget mot Burnley i FA Youth Cup. Der hadde vi Bobby Clark, Luke Chambers og Stefan Bajcetic som utmerket seg.

– Jeg håper de kan bli med oss på preseason, for det er viktig for dem å få en skikkelig preseason for at de skal få vite eksakt hvordan vi ønsker at ting skal gjøre, sa nederlenderen da. 

Bobby Clark, Luke Chambers og Stefan Bajcetic var alle en del av troppen til Jürgen Klopp under Asia-turneen, men da de kom tilbake til Anfield var det bare en av dem som ble med videre. Det var nettopp den unge midtbanespilleren.

Unggutten vil nok ikke få ekstremt mye spilletid denne sesongen, men en debut i en offisiell kamp kan være på trappene for 17-åringen. Det er ingen tvil om at det er talent i beina til Bajcetic, men det gjenstår å se om Jürgen Klopp allerede har funnet sitt erstatter til den dagen Fabinho forlater Anfield.