– Jeg drømte om det, men jeg så ikke på det som en realitet

Andy Robertson hadde ingen tro på at han en dag skulle være med å vinne Champions League, Premier League og mye, mye mer på Anfield.

Skotten er i god gang med å forberede seg til enda en sesong i den røde Liverpool-trøyen, men for bare seks år siden var han en del av et Hull-lag som røk ned fra den engelske toppdivisjonen. Et par år tidligere enn det spilte han i lavere divisjoner i Skottland. Robertson så aldri for seg livet han har i dag den gangen, med gull i Premier League, Champions League, FA Cupen, Carabao Cup og mye mer. 

– Jeg drømte om det selvfølgelig, men jeg så ikke på det som en realitet. Jeg har kanskje spilt en liten rolle i det, men guttene, treneren og alle bak klubben har presset på for å oppnå mange store ting, sier en ydmyk 28-åringen til liverpoolfc.com.

Det var den 21. juli i 2017 venstrebacken ble hentet av Jürgen Klopp. Han klarer knapt å sette ord på det han følte den dagen.

– Det faktum av at jeg kan være en del av denne klubben betydde mye den dagen og det betyr fortsatt utrolig mye. Det blir forhåpentligvis mange år til.

VUNNET DET MESTE: Andy Robertson var svært delaktig i at de røde klarte å hente hjem sitt første Premier League-trofe.

VUNNET DET MESTE: Andy Robertson var svært delaktig i at de røde klarte å hente hjem sitt første Premier League-trofe.

Liverpool-tiden har gått fort

Andy Robertson føyer seg inn i rekken av skotske storspillere på Anfield. Kenny Dalglish, Billy Liddell, Ian St John, Gary McAllister, Graeme Souness, Alan Hansen. Den listen kan venstrebacken nå legges inn på etter prestasjonene siden hans ankomst.

– Mange sa at klubben egentlig ikke vinner ting uten skotske spillere, så da jeg signerte ønsket jeg å oppnå det. Vi har åpenbart en lang historie med skotske spillere i denne klubben, legender, forteller han og fortsetter:

– Den dagen (i 2017) var det en stor ære for meg å signere for klubben.

Skotten selv synes de første fem årene har gått utrolig fort, men han har opplevd mye med de røde. Alt fra cupgull, ligagull og rekorder som back til koronapandemi og to Champions League finaletap. Han er blitt en voksen mann på Anfield.

– Det føles som om jeg signerte i går og det er galskap å tenke på at all den tiden har passert. Jeg er litt eldre, litt klokere og jeg ser 100% eldre ut enn da jeg signerte, sier han.

I fjor sommer signerte skotten under på en ny kontrakt som holder han i klubben til 2026. Skal vi forstå Robertson rett håper han på enda flere enn det.

– Det er fantastisk å spille for denne klubben og jeg vil fortsette så lenge jeg kan. Jeg ser alltid fremover og forhåpentligvis kan vi oppnå mye mer.

POPULÆR I ASIA: Andy Robertson, fra Glasgow, har blitt en internasjonal stjerne i Liverpool-drakten.

POPULÆR I ASIA: Andy Robertson, fra Glasgow, har blitt en internasjonal stjerne i Liverpool-drakten.

Tøffe tak med Jürgen Klopp

For øyeblikket er Andy Robertson med resten av troppen i Østerrike for en siste forberedelse før sesongen sparkes i gang. Skotten var ikke å se på treningsbildene fra i går, men det er ikke meldt om noen problemer med 28-åringen. Han mimrer tilbake til hvordan den siste treningsleiren har vært tidligere med Jürgen Klopp.

– Jeg tror ikke noen av oss ser frem til Østerrike! Det er da treningsmengden øker i intensitet. Det er skikkelig hardt. Vi pleide å reise til Evian, og nå er det Østerrike, men opplegget er akkurat det samme. Tøffe økter hver dag for å gjøre oss så klar som mulig for sesongen, sier Robertson.

Venstrebacken har et tips til alle de nye spillerne som skal få erfare en treningsleir under Jürgen Klopp. Likevel er det ikke bare negativt å ende opp i en situasjon hvor du kan møte veggen som lag.

– Alt jeg tenker på nå er at vi vil være i en bedre posisjon i slutten av uken. Man kommer ikke gjennom dette uten å tenke slik. Men det er også bra for lagånden, å klare å komme seg igjennom dette sammen. Vi gleder oss til det harde arbeidet, avslutter han.