Robertson forteller hvorfor treningsleiren betyr så mye

Samholdet, treningene og møtene med fansen er viktig for Liverpool.

– Vi er åpenbart i et hotell og bor i praksis sammen denne perioden, så vi tilbringer mye tid sammen, også mye med trenerne og støtteapparatet. Det er her vi legger grunnlaget for sesongstarten. Det er her det harde arbeidet blir lagt ned, hvor vi forsøker å finne formen vår igjen, sier Andy Robertson på dagens pressekonferanse.

– Disse samlingene er så viktige. Når vi drar til Østerrike vil det bli like viktig. Løpingen og treningsmengden vi gjør får oss dit vi må være for den første kampen av sesongen. Vår kommer riktignok litt tidligere enn for resten med Community Shield men vi vil være klare.

BYGGER FORM OG RYTME FØR SESONG: Andy Robertson er vant til skotsk regnvær, men må jobbe hardt i Asia.

BYGGER FORM OG RYTME FØR SESONG: Andy Robertson er vant til skotsk regnvær, men må jobbe hardt i Asia.

Venstrebacken har blitt en av troppens veteraner, og forklarer at spillerne har hatt tid til å skru av mentalt og fysisk, men at det nå handler om å komme i gang igjen.

Må håndtere varmen

Spesielt merkes det at klimaet er annerledes enn det de er vant til fra Storbritannia, men 28-åringen sier at det vil hjelpe dem med å komme i form raskere.

– Det har gjort treningen litt mer utfordrende, spesielt de tøffere øktene, men det er noe som er en del av pakka med fotball. Når du kommer over til disse landene hvor det er annerledes vær, og jeg som er fra Skottland, vi er ikke vant til det.

«Robbo» er som kjent fra Glasgow. En kjøretur på fire timer nordover fra Liverpool.

– Jeg er veldig vant til regn, ikke helt denne luftfuktigheten! 

Gi tilbake til fansen

Selv om været er uvant er det, til tross for at man er på andre siden av kloden, pakket med entusiastiske Liverpool-fans.

LIVERPOOL OG MANCHESTER UNITED ER STORE PÅ KONTINENTET: Før kampen tirsdag hadde begge lagene lokale fansoner utenfor Rajamangala National Stadium i Thailand.

LIVERPOOL OG MANCHESTER UNITED ER STORE PÅ KONTINENTET: Før kampen tirsdag hadde begge lagene lokale fansoner utenfor Rajamangala National Stadium i Thailand.

– Jeg tror at den dagen du skriver under for Liverpool, da vet du at du spiller for en stor klubb. Men når du kommer til disse stedene så minner det det på hvor stor klubben faktisk er. Du kommer til land som dette og fansen ønsker deg velkommen som om du var deres helter. 

– De venter utenfor hotellet, kommer på stadion, overalt hvor vi går. De vil bare ha et glimt av det. Vi setter enormt pris på det. Fansen rundt om i verden er så viktige for oss, ikke bare de som kommer på Anfield hver uke.

Nettopp derfor er Robertson glad for at klubben igjen kan reise på turer som dette. Møte røde rundt om på kloden.

– Det er så viktig at vi gir tilbake til fansen, små ting som åpen trening i dag og å spille kamper som i praksis er på andre siden av jorda.

Fredag vil Andy Robertson & Co vise seg frem på Singapore National Stadium. VG+ Sport og LFCTV GO sender oppgjøret mot Crystal Palace.