– Newcastle kommer til å være den neste klubben som blander seg inn i toppen

Mye har allerede skjedd siden Liverpool sist tok imot Newcastle på Anfield.

Newcastle har ikke vunnet en ligakamp på Anfield siden 16. april 1994, da Rob Lee og Andy Cole scoret målene for Kevin Keegans lag.

Men nå er det andre tider på St. James’ Park, etter at klubben ble kjøpt opp av Saudi-Arabias statlige investeringsfond i oktober i fjor. Liverpool møtte de nyrike fra Tyneside to måneder senere, og vant kampen på Anfield 3-1. Eddie Howe hadde da tatt over som manager etter Steve Bruce, men det var før Newcastle fikk overgangsvinduet i januar og muligheten til å forbedre stallen.

Den gang stilte de med dette laget: Martin Dubravka, Javier Manquillo, Fabian Schar, Jamaal Lascelles, Jamal Lewis, Jonjo Shelvey, Isaac Hayden, Jacob Murphy, Ryan Fraser, Allan Saint-Maximin og Joelinton.

Siden den gang har de gjort mye på overgangsmarkedet. Det har kommet ny keeper i Nick Pope, og Kieran Trippier ble det første store navnet som kom inn i januarvinduet fra Atletico Madrid.

NY MANN: Joelinton har vært strålende etter at han ble omskolert til midtbanespiller.

NY MANN: Joelinton har vært strålende etter at han ble omskolert til midtbanespiller.


Sven Botman, en mann som lenge ble linket til Liverpool, har har kommet inn for å bli lagets forsvarssjef, og Matt Targett har tatt over venstrebacken. På midtbanen er Joelinton omskolert og har blitt en strålende spiller, mens Bruno Guimaraes har gjort sakene sine veldig bra etter overgangen fra fransk fotball. Joe Willock er inne fra Arsenal – og nå har Howe også fått på plass en ny spennende angriper i Alexander Isak.

Siden forrige møte kan de altså nå stille et nesten helt nytt lag: Pope (ny), Trippier (ny), Schar, Botman (ny), Targett (ny), Guimaeres (ny), Joelinton (ny posisjon), Willock (kom inn sist), Almiron, Isak (ny), Saint-Maximin.

Topplag siden overtakelsen

Etter at Newcastle hadde spilt uavgjort mot Manchester City forrige helg, publiserte BBC en sak om hvem som hadde tatt flest poeng i Premier League siden Newcastle fikk nye eiere.

Der var Liverpool på topp, med 2.41 poeng i snitt per ligakamp. Manchester Citys snitt var på 2.38. Deretter fulgte Tottenham med 2, og Newcastle og Arsenal med 1.95. Siden det har Arsenal tatt to poeng mer enn Newcastle og passert dem, men det sier litt om utviklingen siden oktober.

– Dersom Newcastle fortsetter det poengsnittet de har for hver kamp helt til slutten av året, vil det være det beste kalenderåret av en klubb utenfor topp seks siden «topp seks-klubbene» etablerte seg i 2009. Newcastles Premier League-form i 2022 sier oss at de allerede kan bli regnet blant eliten i England, sier Simon Gleave til BBC

Dersom Newcastle opprettholder 2022-formen sin, vil de kunne ta 74 poeng denne sesongen. I 23 av de 27 siste Premier League-sesongene vil det være nok til topp fire-plassering til slutt.

USIKKER: Kieran Trippier kan miste kampen.

USIKKER: Kieran Trippier kan miste kampen.

Skadeproblemer og arbeidstillatelse

Men i likhet med Liverpool, har også Newcastle en ganske lang skadeliste for øyeblikket.

Newcastle har sine skadeproblemer. Sju spillere regnes som uaktuelle eller usikre til kampen.

Jonjoe Shelvey og Callum Wilson er ute med lårskade. Guimaeres regnes som usikker, Trippier og Saint-Maximin skal testes før kampen, Emil Krafth er ute i seks til ni måneder, og Alexander Isak venter fortsatt for arbeidstillatelse. Det kan bli klart så sent som 75 minutter før avspark på Anfield.

– Newcastle blir det neste topplaget

På tirsdagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om Newcastle, og om «The Magpies» ville være det neste laget til å komme seg inn blant topplagene i ligaen.

– Det kommer de til å bli. Det blir dem. Dersom Eddie Howe får tid og slike ting. Jeg er ikke sikker på at de trenger enda et overgangsvindu, men dersom han får tiden, vil det definitivt bli dem, sier Klopp.

– Slik er verden, fotballverdenen vi lever i, og det er helt greit. Newcastle er en flott klubb og har hatt mye suksess tidligere, men de siste årene har det uteblitt. Nå har de alt du trenger for å være en topp seks-klubb, hva enn det nå betyr, sier han videre.

På sesongens fire første kamper har Newcastle slått Nottingham Forest, og spilt uavgjort mot Brighton, Manchester City og Wolverhampton.

– De er ubeseiret denne sesongen. Siden Eddie kom har du fått fryktelig mange poeng, og spilte veldig bra i andre halvdel av forrige sesong. Jeg husker ikke nøyaktig når Eddie startet, men siden han kom dit har de vært veldig, veldig stabile. De er en vanskelig klubb for oss å møte.

– De er en trussel, slik er det. Med Alexander Isak har de kjøpt en veldig god spiller, og det er ikke bare ham. Sven Botman, de har alle tingene der, Bruno Guimaeres i fjor. Smart signeringer, gode signeringer, Wood, en skikkelig maskin på topp. Men dersom Callum Wilson ikke kan spille, så kan alle lag merke det, for han er en toppspiss. Newcastle nå er helt annerledes, sier Klopp..

Liverpool - Newcastle har avspark onsdag klokken 21.00 og vises på V Sport PL og Viaplay.