– Vi gikk for en midtbanespiller, men han valgte å gå til en annen klubb

Jürgen Klopp snakket om sommerens jakt på en ny midtbanespiller.

Det er godt dokumentert at Liverpool forsøkte å kjøpe Aurélien Tchouaméni tidlig i overgangsvinduet. De røde skal ha ligget godt an i jakten på den 22 år gamle midtbanespilleren fra Monaco.

Så valgte Kylian Mbappé å skrive under på en ny treårskontrakt med Paris Saint-Germain, og overrasket alle. Kanskje aller mest Real Madrid, som hadde store planer om å gjøre spissen til sin store signering denne sommeren.

Med Mbappé uaktuell og ute av bildet gjenopptok Real Madrid jakten på Tchouaméni, og vant kampen om underskriften hans. Dersom han slår til på Santiago Bernabeu vil overgangssummen bli på 85,3 millioner pund.

På den lukkede delen av tirsdagens pressekonferanse snakket Jürgen Klopp om jakten på midtbanespiller i sommer, og det kan ikke være mye tvil om at det var Tchouaméni som var tema.

– Vi prøvde å kjøpe en midtbanespiller, men midtbanespilleren valgte å gå til en annen klubb. Det er noe som kan skje, sa Klopp.

– Kan ikke bare trykke på en knapp

Manageren har ikke utelukket at Liverpool kan kjøpe en ny midtbanespiller før overgangsvinduet stenger på torsdag, men det er ingen enkel oppgave.

– Når det skjer, så er det ikke slik at vi kan si «vi får ikke tatt ham, så la oss se om vi kan ta den andre». Noen spillere er ikke tilgjengelige for øyeblikket, men veldig interessante for oss. Da kan vi ta en avgjørelse på å om vi skal hente noen inn der vi tenker «er det den riktige – jeg er ikke 100 prosent sikker? På kort sikt trolig ja, men på lang sikt, er jeg ikke 100 prosent sikker, så hva vil det bety for det neste kjøpet», så alt det er ting vi tenker på, og slik er livet for oss, sier han.

– Vi kan ikke bare trykke på en knapp og si «hent ham inn», og så bekymre oss for alle problemene det kan skape for oss neste år eller senere og alle disse tingene. Så kan du få skader, og ja absolutt, det kan se ut som vi trenger en midtbanespiller, definitivt. Vi har alltid ønsket oss det, men det har alltid handlet om å få inn den riktige.

– Vi kan ikke endre på det bare på grunn av enkelte ting. Ja, flere skader, og det kan endre på ting, og vi kan tenke at vi kan gjøre noe som kan hjelpe oss neste år også, men det må alltid være på lang sikt og kort sikt, og det har ikke skjedd ennå.

Overgangsvinduet stenger ved midnatt torsdag.