«Noe han og familien bør være utrolig stolte av»

Jordan Henderson med hyllest til Harvey Elliott i dagens kampprogram.

I Jordan Hendersons tekst til kampprogrammet i forbindelse med hjemmekampen mot Newcastle handler det om Harvey Elliott og hans prestasjon i 9-0-seieren mot Bournemouth. 

«Jeg vil ikke trekke frem en enkeltprestasjon fra lørdag fordi alle guttene var påskrudd både individuelt og kollektivt. Det var en ekte lagseier fra start til slutt. Men jeg vil nevne omstendighetene rundt Harvey Elliott i oppbygningen til kampen fordi måten han taklet det på var utrolig, spesielt med tanke på alderen hans», skriver Henderson.

Elliott mistet som kjent sin bestemor forrige uke, og det var et følelsesladet øyeblikk da unggutten scoret sitt første Premier League-mål. 

«Sannheten er det motsatte»

«Han hadde et veldig nært forhold til henne, og som for alle andre som har vært i situasjonen var det veldig trist for ham. Likevel hadde han modenheten, profesjonaliteten og karakteren til å gå ut på banen og prestere som han gjorde», skriver Henderson, som mimrer tilbake til sine yngre dager. 

«Da jeg var en ung spiller og kom opp gjennom systemet i Sunderland, pleide jeg å tro at ingenting galt skjedde i livene til karene på førstelaget. I mine øyne var de supermennesker. Mange tenker nok fremdeles slik, men sannheten er det motsatte». 

«Det å være fotballspiller gjør deg ikke immun mot personlige tap, mot sykdom i familien, mot barn med smerter i tennene eller noe av alt et menneske går gjennom. Som alle andre må du lære deg å takle det så bra som mulig, og det gjorde Harvey.  

Henderson sier at Elliotts evner med ballen taler for seg, men at den mentale styrken er minst like imponerende. 

«Av og til er det lett å glemme at han fremdeles er tenåring, men han er veldig ung, så det å prestere som han gjorde med tanke på omstendighetene er noe han og familien bør være utrolig stolte av. Som kaptein var i alle fall jeg stolt av ham». 

I kveld kan Henderson og Elliott få en ny kamp sammen på midtbanen når Newcastle gjester Anfield. Avspark er klokken 21.