– Han var vår beste spiller på banen

Harvey Elliott ble kåret til banens beste av Liverpool.no, men unggutten var ikke i tvil om at hans barndomsvenn Fabio Carvalho fortjente den mer.

Harvey Elliott spilte en ny god kamp mot Newcastle i går kveld. Unggutten så frisk ut offensivt og virker å være i veldig god fysisk forfatning før Liverpool starter på et heftig program.

Det var ingen tvil om at 19-åringen var en av de beste spillerne på gressmatten, men Elliott er ikke i tvil om hvem han mener burde bli kåret til banens beste. Hans barndomsvenn, Fabio Carvalho.

– Han fortjener all hyllesten og overskriftene som kommer hans vei. Han er en fantastisk gutt og en uvirkelig spiller. Jeg kunne ikke vært mer stolt over at Fabio scoret det avgjørende målet, sa han til The Athletic etter kampen.

– Han er ung, men han kom inn i fyr og flamme. Det er ingen tvil om at han har funnet seg godt til rette. Nå har han to på to kamper. Alle kan se hvor god han er, men vi har bare sett litt av det. Det kommer mye mer, fortsetter Elliott.

Etter gårsdagens kamp kom meldingen om at Jordan Henderson har pådratt seg en hamstringskade. Det kan åpne opp for en startmulighet til Carvalho på lørdag.

90+8: Fabio Carvalho kom igjen inn fra benken og scoret for Liverpool. Denne gangen var det et langt viktigere mål.

90+8: Fabio Carvalho kom igjen inn fra benken og scoret for Liverpool. Denne gangen var det et langt viktigere mål.

Det har blitt skrevet mye om det tidligere, men Elliott og Carvalho deler en fortid få andre spillere i samme klubb har. De var nemlig barndomsvenner, og spilte sammen på aldersbestemte lag i Fulham. Denne sommeren valgte portugiseren å følge i kompisens fotspor. Det tviler få på at han angrer på nå.

– Vi vokste opp sammen så det er spesielt å dele disse øyeblikkene med ham. Det er som å bli gjenforent med sin beste venn. Vi er alltid der for hverandre og gir hverandre et lite smil på banen. Forhåpentligvis kan vi hjelpe laget i positiv retning, fortalte Elliott.

Det er ingen tvil om at den unge duoen har hjulpet Liverpool i en vanskelig seriestart. Carvalho har så langt scoret to mål i Premier League, og sikret to poeng for Liverpool, mens Elliott kanskje har vært Klopps beste midtbanespiller. Det viste sistnevnte i går også. Han høster skryt fra sjefen.

– Jeg er takknemlig for de flotte ordene fra Klopp. Det er godt å, men i dag var det Fabio sin dag. Jeg spilte min rolle, men han ble matchvinneren. Jeg mener han var den beste spilleren på banen. Han vant kampen for oss, mener 19-åringen.

Elsker Liverpool

Den stygge skaden Elliott pådro seg mot Leeds på høsten av fjorårssesongen er langt forbi, og nå vil han fortsette å utvikle seg i et høyt tempo. For øyeblikket er han fast i elleveren til de røde, og fortsetter han slik han har begynt blir det vanskelig å ta plassen fra ham med det første.

– Jeg vil vokse som spiller, med tanke på det som skjedde i fjor. Jeg er et år eldre, og forhåpentligvis et år klokere.

UT PÅ BÅRE: En slik skade, i så ung alder, kan være skadende for en spiller av Elliotts kaliber, men han virker å være tilbake der han avsluttet forrige høst.

UT PÅ BÅRE: En slik skade, i så ung alder, kan være skadende for en spiller av Elliotts kaliber, men han virker å være tilbake der han avsluttet forrige høst.

Det er få som fremdeles er usikker på om hvor viktig Liverpool er for Elliott. Tidligere i uken la han ut et bilde av seg selv med sin nylig avdøde bestemor. På bildet kan man kanskje anta at midtbanespilleren er i femårsalderen, selvfølgelig med en Liverpool-drakt på seg.

– Jeg vil gi alt for Liverpool og det betyr at jeg kommer til å løpe til jeg ikke klarer mer. Jeg skal gjøre alt som skal til. Liverpool er min klubb og det er ingenting som er mer spennende enn det jeg gjør akkurat nå, sa han.

Liverpool-troppen koste seg nok godt etter kampslutt i går, men allerede på lørdag venter Everton på Goodison Park. De siste årene har det vært et par heftige oppgjør mellom naboene, så feiringen varte nok ikke altfor lenge før fokuset var på lørdagens kamp.

– Det var en god feiring i garderoben. Vi viste en moral, som lag. Det er et steg videre inn mot derbyet på Goodison, men vi vet at vi må forbedre oss, avsluttet Elliott.

Harvey Elliott, Fabio Carvalho og Liverpool møter Everton til byderby på lørdag 13.30. Kampen sendes på V Sport Premier League.