– Jeg vet hva jeg kan, og hva jeg må forbedre meg på

Trent Alexander-Arnold svarte kritikerne på best mulig måte tirsdag kveld.

Mye har handlet om Trent Alexander-Arnold de siste ukene, og mye har vært negativt. Han har vært ute i kulden for landslaget, og hadde heller ingen heldig kamp mot Brighton i helgen.

Derfor var det nok ekstra deilig for ham å sette inn et nydelig frispark allerede etter sju minutter mot Rangers tirsdag kveld.

– Du prøver å score på alle slike muligheter du får, så når du ser ballen gå i mål er det bare pur glede, og du er bare glad for å hjelpe laget med å vinne kampen, sa Alexander-Arnold i et intervju med TV 2 etter kampen.

Han ble tatt av banen på overtid, og erstattet med Joe Gomez. Anfield svarte med stående applaus.

– Det er spesielt. Alle kamper er spesielle for meg, spesielt hjemme på europacupkvelder, sa han videre.

SCORET: Trent Alexander-Arnold scoret Liverpools første mål.

SCORET: Trent Alexander-Arnold scoret Liverpools første mål.


Ignorerer det meste av kritikken

Høyrebacken fikk spørsmål om støtten fra Klopp de siste ukene, i en periode der det har vært mye kritikk fra eksperter og i sosiale medier.

– Det har vært det samme som vanlig egentlig, han er alltid der for meg. Vi pleier ikke å lese det som blir skrevet om oss. Du ser ting, men nå til dags har alle en mening og noe de vil si, men det er slik det er. Jeg vil ikke la slikt påvirke meg, og vil konsentrere meg om spillet og prøve å vinne kamper. Det er det jeg tenker på, sier han.

– Jeg prøver bare å være positiv. Jeg vet hvilke kvaliteter jeg har, og jeg vet hva jeg må forbedre meg på. Jeg vet hva jeg kan gjøre i kamper, hvordan jeg kan påvirke dem og hjelpe oss med å vinne, så for meg handler det om å sørge for at jeg presterer så godt som jeg kan.

– Jeg har alltid vært min største kritiker, så jeg er aldri tilfreds. Jeg ønsker alltid mer, så dersom jeg ikke synes jeg har spilt bra så er det det som betyr noe. Om jeg kan gå av banen og føle at jeg kan være stolt av prestasjonen min, så er jeg fornøyd uansett hva folk sier om meg.

Nytt system

Liverpool spilte med et litt annerledes system mot Rangers, og Alexander-Arnold lå dypere i banen – spesielt i starten.

– Vi var kompakte. Vi endret systemet, og det fungerte veldig bra. Vi var veldig gode defensivt, og ga dem ikke så mange sjanser eller mulighet til å spille seg gjennom oss, sier 23-åringen.

– Det har vært et av våre største problem, at lag har klart å spille seg gjennom oss for lett. Dette systemet hjalp. Vi hadde fire angripere på banen. Vi hadde ballen, kunne spille, skape og score mål. Det ble bare 2-0, men vi hadde sjansene og kunne straffet dem hardere. Det viktigste var å vinne, og det er alltid en stor bonus for oss når vi holder nullen.