– Det er ikke sant at han ikke er en god forsvarsspiller

Trent Alexander-Arnolds landslagsplass ble tema på Jürgen Klopps pressekonferanse fredag.

Jürgen Klopp har tidligere uttalt seg kritisk til Gareth Southgates bruk av Trent Alexander-Arnold på det engelske landslaget. Etter den siste samlingen før VM i Qatar går det ikke an å diskutere hvordan høyrebacken ble brukt, da han ikke fikk et eneste minutt med spilletid med flagget på brystet. 

Det, kombinert med Southgates uttalelser i etterkant, har ført til spekulasjoner om scouseren i det hele tatt kommer til å bli med til VM. 

Og det førte naturligvis til at Sky Sports spurte Jürgen Klopp hva han tenkte om situasjonen. Etter litt nøling ga tyskeren et langt og interessant svar, og du kan lese svaret i sin helhet i resten av artikkelen. 

Ville hentet Trent til alle lag i verden

– Hvis du ber meg komme med min ærlige mening vil det skape overskrifter, helt åpenbart. Vil dere det? Det hjelper kanskje Tyskland, men det hjelper ikke England. Jeg vet ikke hvorfor vi gjør det. Det er en normal situasjon. En manager velger en spiller eller han gjør det ikke.

– Jeg ville åpenbart valgt annerledes, men jeg leder ikke det laget, og sånn er det. Hvis dere vil diskutere det har jeg mye jeg kunne sagt, men jeg vet ikke helt om det gir mening å gjøre det, sa Klopp.

Slapp av, Trent. Det er ikke du som er problemet

Slapp av, Trent. Det er ikke du som er problemet

Sta og feig Southgate vil ikke en gang gi Trent Alexander-Arnold en mulighet til å vise hva han er god for.

Kommentar 30.sep 18:17

Deretter snakket han om situasjonen med Trent i Liverpool. 

– Her er alt fint fordi det er tydelig at jeg ser på han på en annen måte. Det er stadig artikler der folk uttaler seg om ham, men det er ikke sant at han ikke er en god forsvarsspiller. Han er en god forsvarsspiller, men han forsvarer seg ikke alltid godt. Det er også sant. Og det jobber vi med. Han er en ung spiller, 23 år gammel, sa han.

– Det er definitivt rom for forbedring. Men når det gjelder bidraget han har for oss offensivt er det så ekstremt, og det kunne det vært for alle lag i verden. Så det gjør det enkelt for meg. Uansett hvilket lag jeg hadde trent, ville jeg forsøkt å hente ham, fordi han er eksepsjonell. Er han alltid det? Nei. Si meg en spiller som er det. 

– Det er Gareths jobb

Deretter var Klopp klar på at det er Southgate som bestemmer om Trent får spille på landslaget eller ei. 

– England er velsignet med mange gode spillere i dem posisjonen, og det er vanskelig å få dem til å spille samtidig. Det kunne fungert med Reece James fordi han er vant til å spille i en trebackslinje med Chelsea. Det kunne vært spennende å se hvordan de kunne byttet posisjoner, men det avhenger av hvordan du spiller med tre bak. Hvis du vil ha dem involvert offensivt, kan Reece James gjøre det også fra stopperposisjon. Men det er taktisk prat som ikke er så interessant. 

– Til slutt er det Gareths avgjørelse, og han har tatt en avgjørelse. Jeg kan si at jeg ser det på en annen måte. Det betyr ikke at han har rett eller galt, sa Klopp. 

Han forklarte også hvordan Trents humør var da han returnerte til Merseyside etter den skuffende samlingen. 

– Han var ikke i festhumør, men han aksepterer managerens avgjørelse, og det er fordi han forstår fotball ekstremt godt. Han er en smart gutt og har gjort alt riktig. Som spiller kan du aldri gjøre mer enn det du er kapabel til, og så er det manageren som bestemmer om det er bra nok eller ei. Her hos oss blir han som regel valgt, men ikke for England. 

– Han er en verdensklassespiller som ikke spiller for landslaget sitt. Det er vanskelig, men det er fordi det er andre som også er verdensklasse. Sånn er det, og det er jo et fint problem å ha - det er verre ikke å ha noen høyreback. Lenge hadde ikke Tyskland noen høyreback, før Philipp Lahms spilte der lenge. 

Klopp la til at han forstår at det er vanskelig for Southgate med så mange alternativer. 

– Noen spiller ikke for klubben sin men er viktige for landslaget. Men hvis du vil gjøre et godt VM må du ikke bruke for mye tid på denne praten. Hvis ikke vil media diskutere dette frem til november og du får ikke tid til å jobbe ordentlig. For øyeblikket er England under litt press fordi de ikke spiller på sitt beste, men det kan de være i VM. Hvis dere ønsker gode artikler med negative overskrifter kan dere jobbe med det. Hvis ikke kan dere være litt mer støttende og eventuelt kritisere etterpå.