Klopp kom med siste skadenytt om ti spillere

Det begynner virkelig å lysne på skadefronten.

Liverpools medisinske stab vil i dag vurdere om Ibrahima Konate skal være en del av kamptroppen mot Brighton, etter at franskmannen var tilbake i full trening tidligere denne uken, etter to måneder på sidelinjen. Luis Diaz, Diogo Jota og Darwin Nunez vil også bli sjekket etter at de spilte landskamper denne uken.

Caoimhin Kelleher og Calvin Ramsay er tilbake i full trening, men vil antagelig få spilletid for U21-laget før de blir aktuelle for førstelaget igjen.

Andy Robertson er fortsatt ute, og det er også Curtis Jones, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain. De jobber alle med rehabilitering.

– Noen driver fortsatt med rehabilitering. Det gjelder Robbo, Curtis, Ox og Naby, om jeg ikke tar feil. Definitivt disse fire, sa Klopp under sin pressekonferanse fredag.

– Nunez, Diaz og Jota kom tilbake etter landskamper. De har hatt lange flyturer. Luis landet først torsdag morgen. Jeg har ikke sett ham ennå. Jeg hører han er i god forfatning, men vi får se senere i dag. Darwin trente ikke i går for å være føre var etter intense kamper og reising. Det samme gjelder Diogo.

Angrepstrioen trente ikke torsdag, men virker altså å være aktuelle for lørdagens kamptropp. 

Ikke klare for førstelaget ennå

– Calvin er ikke klar til å spille førstelagskamper ennå, men han fryder seg over å være tilbake i trening. Det er virkelig bra. Nå trenger han trening, trening og atter trening, og det vil komme et øyeblikk der han vil spille for U21-laget, og få kamptrening med dem. For førstelaget spiller hele tiden nå. Men det er greit.

– Caoimhin tror jeg vil spille for U21-laget allerede i helgen, slik at han får kamptrening. Det har ikke vært hans sesong så langt. Han har vært skadet lenge, men nå ser han bra ut på trening, og er helt skadefri. 

– Ibou trenger også trening. Ja, han er tilbake. Om han er aktuell for troppen i helgen avhenger av treningsøkten i dag, men han er tilbake og det er bra.

Robertson vil være tilbake om en uke eller to

Klopp fikk spesifikt spørsmål om når Andy Robertson vil være tilbake.

– Han har veldig fin fremgang. Det ser veldig bra ut, så han blir ikke lenge ute. Han har allerede vært for lenge ute, om du kan si det slik, men det har vært spilt landskamper, og det har hjulpet oss litt.

– Han er allerede tilbake i løpetrening ute, noe som er et godt tegn. Jeg vet ikke om han vil være tilbake i neste uke, eller uken deretter. Vi får se.