Enorm forskjell i antall dager på sidelinjen for tittelrivalene

Mens Liverpool har hatt ekstremt mange spillere ute med skader denne høsten, så har regjerende ligamester Manchester City sluppet relativt billig unna.

The Athletic melder at Liverpool har hatt 190 separate skadetilfeller fra 2018/19-sesongen og frem til dags dato, og muskelskader utgjør hele 35 prosent av skadene.

Skader på nøkkelspillere har vært en medvirkende årsak til at de røde har kommet skeivt ut denne sesongen. For øyeblikket har Liverpool ni spillere på skadelisten, om vi teller med Jordan Henderson, som trass hamstringstrekken han fikk mot Newcastle ble tatt med i den engelske landslagstroppen.

Liverpool-kapteinen er av spillerne på skadelisten akkurat nå som har slitt med nettopp en muskelskade. De andre er Caoimhin Kelleher, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain. De fem andre på listen sliter med andre typer skader. Andy Robertson og Ibrahima Konate er ute med kneskader, Calvin Ramsay sliter med ryggen, Curtis Jones har et stressbrudd i skinnbeinet i høyre legg, mens Kaide Gordon har en bekkenskade.

Hamstring- og lyskeskader er gjengangere

Dataene som The Athletic presenterer viser at hamstring- og lyskeskader er de vanligste skadene i Liverpool-troppen, og dette stemmer da godt overens med dagens skadesituasjon, der fire av ni skader er denne typen skader.

Til sammenligning hadde Manchester City 160 separate skadetilfeller i samme periode, noe som er 30 færre enn Liverpool. Også hos den regjerende ligamesteren er muskelskader mest vanlig, og utgjør 32% av totalen. Altså en marginalt lavere prosentandel enn hos Liverpool. 

Den mest interessante opplysningen som The Athletic bringer til torgs i denne sammenhengen er at gjennomsnittstiden ute med en muskelskade for en Liverpool-spiller i denne perioden var 28 dager. Altså fire uker på sidelinjen. For City i samme periode var den skadede spilleren tilbake etter i gjennomsnitt 21,6 dager. Altså var City-spillerne tilbake på banen i gjennomsnitt en uke raskere enn Liverpool-spillerne.

Liverpool-spillerne har til sammen vært ute med skader hele 307 dager allerede denne sesongen, sammenlignet med bare 87 dager for City-spillerne. Om dette alene er årsaken til at Liverpool ligger åtte poeng bak City på tabellen skal være usagt, men at det er en medvirkende årsak virker opplagt.