Naby Keita er tatt ut på landslaget

Jürgen Klopp har insistert ved flere anledninger at midtbanespilleren er ute med en langtidsskade. Da er det spesielt at 27-åringen skal spille for Guinea i september.

Den guineanske midtbanespilleren har ikke vært i aksjon for Liverpool siden finaleseieren mot Manchester City i Community Shield den 31. juli. Keita var på benken mot Crystal Palace den 15. august og i trening med laget den 20. august. Siden har ingen sett noe til 27-åringen.

Jürgen Klopp har vært klar på at Keita er skadet, og han ble ikke tatt ut til Champions League-troppen i høst sammen med langtidsskade Alex Oxlade-Chamberlain.

Da er det spesielt merkelig at han visstnok er i god nok form til å møte Algerie med Guinea allerede den 23. september. 

En merkelig utvikling

Dagen før Manchester United-kampen fikk journalistene beskjed om at Keita ikke kunne spille kampen på grunn av en skade. Tyskeren var vag i beskrivelsen av hva som hadde skjedd, og det hele ble litt mystisk. Etter kampen på Old Trafford sa Liverpool-treneren dette om skaden:

– Han ble skadet i går. Skaden må vurderes ytterliggere, men det ser ikke ut som han vil trene i morgen. Vi må foreta flere undersøkelser. Han gikk glipp av treningen i går, kampen i kveld, og hvor lenge han blir ute vet jeg ikke, sa Klopp da.

Et par dager senere verserte det flere rykter om at midtbanespilleren, som har kontrakt med de røde til 2023, ønsket seg vekk fra Anfield. Den tyske journalisten Florian Plettenberg meldte om interesse fra Dortmund den 24. august. Jürgen Klopp avviste kontant en overgang for Keita.

PÅ TRENING: Naby Keita ble sist sett på treningsfeltet til Liverpool den 20. august.

PÅ TRENING: Naby Keita ble sist sett på treningsfeltet til Liverpool den 20. august.

– Naby kommer ikke til å dra, men hvis han skulle dratt - noe han ikke vil gjøre - må det selvfølgelig komme en erstatter, sa tyskeren litt kryptisk.

Det har siden gått et par uker, men det har enda ikke kommet noen nye nyheter rundt skadesituasjonen til 27-åringen. Det er merkelig, for med Hendersons skade kom det ut nyheter om lengden et par dager etter. Det hjalp heller ikke at han ble utelatt fra troppen til Champions League. En turnering som avsluttes i starten av november.

– En muskelskade for Keita, det samme som for Ox. De kommer til å være ute en stund, sa Klopp før forrige helgs kamp mot Everton.

Siden har det ikke vært noe ny informasjon før kveldens Guinea-uttak. Det var flere som var overrasket da hans navn dukket opp på Twitter da troppen ble offentliggjort. Jürgen Klopp har enn så lenge ikke kommentert saken, men det er tvilsomt at det siste ordet er sagt i den merkelige Keita-sagaen de siste ukene.