Mirror:«Dortmund viser interesse for Keita»

Spørsmålet kan være om Liverpool er i stand til å finne en erstatter bare en uke før transfervinduet stenger.

Den tyske journalisten Florian Plettenberg hevdet i forrige uke at  Naby Keita er misfornøyd med sin situasjon i Liverpool. Jürgen Klopp slo tilbake mot påstandene på fredagens pressekonferanse, og i den lukkede delen av pressekonferansen var Klopp enda klarere i sin tale. 

Han fikk spørsmål om han ville akseptere at klubben selger Keita i sommer i stedet for å risikere at han forlater klubben gratis når kontrakten utløper etter sesongen. 

– Uten å erstatte ham? Nei, det er umulig, selvfølgelig. Men det er ikke planen. Vi er ikke så dumme at vi tror vi kan miste en spiller uten at han blir erstattet. Ikke tale om, sa Klopp ifølge liverpoolfc.com.

– Naby kommer ikke til å dra, men hvis han skulle dratt - noe han ikke vil gjøre - må det selvfølgelig komme en erstatter, sa Klopp. 

Manageren la til at det ikke hadde vært å forakte å hente inn en ny midtbanespiller i sommer, men tilgjengelighet kombinert med overgangsmidler gjør det vanskelig.

Caicedo en mulig erstatter

Velinformerte David Maddock i Mirror melder at Borussia Dortmund er interesserte i Keita, og skriver at penger fra et eventuelt salg kan bli brukt til å finne en erstatter. Han nevner Brightons Moises Caicedo som en mulig løsning. 

«Han passer profilen når det gjelder alder og tall. En utrolig lovende spiller som spiller fast på et godt Premier League-lag i en alder av 20 år», slår Maddock fast.

Caicedo har kontrakt med Brighton til 2025, så Maddock tror derfor sjansen er liten for at Liverpool får kjøpe ham nå.

Selv om Dortmund viser interesse for Keita, virker det usannsynlig at Liverpool vil kunne få til en avtale om en overgang for Jude Bellingham i samme slengen, ved et evenutelt salg.

KAN VÆRE AKTUELL: Brightons Maison Ceicedo linkes til Liverpool.

KAN VÆRE AKTUELL: Brightons Maison Ceicedo linkes til Liverpool.

– Med alle skadene vi har hadde det selvsagt vært kult om vi hadde en ny midtbanespiller nå, sa Klopp på fredag.

– Men vi styrer ikke hvor mye penger vi bruker, det gjør vi ikke. Det er situasjonen. Vi blir fortalt ting, og så håndterer vi det deretter. Slik er det alltid. Det er aldri på noen annen måte, la han til.

Maddock skriver at dette slett ikke var noe angrep på eierne, og at tyskeren er vant til å jobbe med de spillerne han har til rådighet. 

På søndag ble altså Keita skadet, og etter at den skaden ble kjent spurte tyske Sky Sports Jürgen Klopp om han ville gå ut på overgangsmarkedet. Manageren gjentok da at det ikke var opp til ham.

– Det er litt vanskelig å svare på. Jeg er ikke den riktige mannen å spørre, svarte Klopp til reporteren fra hjemlandet ifølge The Athletic

– Som manager ønsker jeg å ha flere spillere som er tilgjengelige og kan spille, naturligvis. Men det er alt jeg kan si. Vi jobber alltid med det, men om vi kan gjøre noe vet jeg ikke, sa han videre.

På pressekonferansen etter tapet for Manchester United virket det ikke som Jürgen Klopp forventet at Keita vil være tilbake i trening med det første, og Neil Jones i Goal melder at Liverpool-ledelsen frykter et lengre skadeavbrekk for midtbanespilleren.