Den utlånte Liverpool-spilleren sendte Fulham ut av ligacupen, og i kveld kan laget hans trekke Liverpool i neste runde

James Balagizi har imponert stort i Crawley Town. Den offensive midtbanespilleren har gjort halvparten av sitt lags seks mål denne sesongen!

Den offensive midtbanespilleren James Balagizi har virkelig blitt husvarm i Crawley Town, og tirsdag kveld gjorde han det andre målet for sitt lag da Crawley Town slo Fulham 2-0, og sendte Premier League-klubben ut av ligacupen allerede i 2. runde.

Crawley-manager Kevin Betsy var full av lovord om den innlånte Liverpool-spilleren etter League Two-klubbens overraskende avansement i Carabao Cup.

– Jeg jobbet med James på landslaget da han var 15 år gammel (Balagizi har gått gradene på de engelske ungdomslandslagene; red anm), og jeg kjenner familien hans. Det var ikke selvsagt at vi klarte å signere en spiller av hans kvalitet, men Liverpool stolte på at vi kunne få ham til å blomstre her, uttalte Betsy til pressen etter kampen.

Balagizi har imponert i League Two-klubben, og har faktisk gjort tre av de seks målene som Crawley har scoret så langt denne sesongen.

– Han har gjort tre mål nå, og han spiller ikke engang i sin beste posisjon, påpekte Betsy.

Crawley har nemlig benyttet Balagizi i angrepsrekka isteden for på midtbanen.

Tenåringen skal være hos Crawley Town hele sesongen. Den Manchester-føldte engelske U19-landslagsspilleren kom til Liverpool fra Manchester City som U11-spiller. Han spilte for Liverpool U18 og Liverpool U23 før han ble utlånt til Crawley, og var med på laget som nådde finalen i FA Youth Cup i 2020/21. 18-åringen satt på benken for førstelaget ved to anledninger forrige sesong. Han skrev sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i september 2020.

Crawley tok ledelsen tidlig i første omgang, og Balagizi doblet ledelsen fire minutter ut i annen omgang. Fulham var nærmest ikke til å kjenne igjen fra det mannskapet som slo Brentford i helgen, og som tok poeng fra Liverpool i første ligarunde, og var aldri i nærheten av å slå tilbake.

Klarte ikke å tukte Villa

Conor Bradley var også i aksjon mot Premier League-motstand i ligacupen tirsdag kveld, men hans Bolton ble slått hele 4-1 av Steven Gerrards Aston Villa på hjemmebane. Bolton tok imidlertid ledelsen i kampen midtveis i første omgang, men Villa slo hardt tilbake anført av tidligere Liverpool-spiller Danny Ings, som scoret Villas andre mål på straffespark og slo den målgivende pasningen til Lucas Digne ved gjestenes tredje scoring.

Høydepunkter Bolton - Aston Villa 1-4

Spilte i en uvant rolle som midtstopper

Tyler Morton ble satt til å spille i en uvant rolle som midtstopper, og fullførte 90 minutter da Blackburn Rovers tok seg videre i ligacupen på Bradfords bekostning.

Det var League Two-klubben som tok ledelsen, men gjestene slo tilbake og scoret begge sine mål før pause.

Benyttet ikke sjansen til å bli helten mot Leicester

Vitezslav Jaros fikk en gylden mulighet til å bli den store helten da Stockport County fra League Two holdt Leicester til 0-0 på hjemmebane, men isteden var det Leicesters danske målvakt Daniel Iversen som stjal overskriftene i sin førstelagsdebut, da 25-åringen reddet tre straffespark, slik at Premier League-laget vant straffespark-konkurransen 3-1.

James Maddison og Ayoze Perez klarte ikke å score på sine forsøk i straffespark-konkurransen for Brendan Rodgers sitt mannskap.

Lewis med målgivende

Adam Lewis spilte hele kampen da Newport County tok seg videre i ligacupen ved å slå Portsmouth 3-2. Den utlånte venstrebacken bidro sågar med den målgivende pasningen til vertenes andre mål, fire minutter ut i annen omgang.

Trekning i kveld

Liverpool er som kjent regjerende mester i ligacupen, og kommer med i turneringens tredje runde, akkurat som alle de andre Premier League-klubbene som spiller i europacupene. Trekningen foretas i kveld, så snart kampen mellom Tranmere og Newcastle er ferdigspilt.

Sky Sport sender trekningen direkte. Tredje runde spilles 8. og 9. november. Trekningen kan du se direkte i YouTube-vinduet lenger ned på siden.