Liverpool kan ha funnet den neste Steven Gerrard

16 år gammel midtbanespiller har imponert på U18-nivå.

30. mar 2020 kl 13.43 Einar Kvande

James Balagizi er et navn det er verdt å merke seg. Ifølge Simon Hughes i The Athletic er han et av de største talentene ved Liverpools akademi for tiden. 16-åringen har levert sterke prestasjoner for Liverpool U18 denne sesongen, og kan bli den neste junioren som spiller seg inn i førstelagstroppen.

Hughes forteller at Liverpool klarte å lure Balagizi bort fra Manchester City for fem år siden, fordi spillerens foreldre vurderte det som at det var en mer åpen rute fra akademiet til førstelaget i Liverpool enn hos de lyseblå.

I FINT DRIV: James Balagizi mot Sunderland i en U18-kamp på akademiet i Kirkby i januar.

I FINT DRIV: James Balagizi mot Sunderland i en U18-kamp på akademiet i Kirkby i januar.

Fra Kongo

Balagizi kom til Manchester fra den Den demokratiske republikken Kongo da han var seks år gammel, og halvannet år senere signerte han for City. En av hans aller første kamper i lyseblått var mot Liverpool. Han leverte en sterk kamp den dagen, og satte de andre spillerne på banen i skyggen. Slik fikk Liverpool øyene opp for afrikaneren.

Denne sesongen har 2003-modellen spilt ni kamper i U18 Premier League, og står notert med fire mål og en assist fra sin midtbaneposisjon, ifølge Transfermarkt. Han har også spilt en kamp i FA-Youth Cup.

U18-trener Barry Lewtas beskrev i august Balagizi til Goal.com som en midtbanespiller som også har spilt litt i en fri nier-rolle, og som bidrar både med mål og målgivende pasninger. Som Steven Gerrard er han en spiller som er i stand til å påvirke kamper i begge ender av banen.

– Dette er en spiller som kom inn døren på første treningsdag, og som ikke har sett seg tilbake siden, sa Lewtas om sin nye rekrutt den gangen.

Da hadde Balagizi allerede gjort seg bemerket med to mål i 7-1 seieren over Blackburn i serieåpningen.

Nettstedet This is Anfield beskriver den kraftige offensive midtbanespilleren som en veldig direkte, fleksibel spiller, som ligger og lurer rundt straffefeltet. Ikke ulikt Gerrard i sine ungdomsår.

Den storvokste tenåringen har seks landskamper for England U16 og to landskamper for England U17 på merirttlisten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]