City-spiller mener at Liverpool bør krones som mestere

Midtbanespiller hos den hardeste konkurrenten synes ikke det det er riktig å kansellere sesongen.

30. mar 2020 kl 08.29 Einar Kvande

Ilkay Gundogan synes det eneste rette er å gi rivalen Liverpool Premier League-trofeet dersom inneværende sesong ikke blir avsluttet på grunn av koronapandemien.

Liverpool er som kjent bare seks poeng unna å sikre seg tittelen, med ni kamper igjen å spille da ligaen ble avbrutt. Anfield-klubben har 25 poengs ledelse på Manchester City.

– For meg vil det være greit, svarer Gundogan til den tyske fjernsynskanalen ZDF på spørsmål om Liverpool bør gis ligamesterskapet om sesongen ikke blir fullført.

– Det handler om å utvise god sportsånd, legger han til.

Midtbanespilleren innser at fotballmyndighetene står overfor en vanskelig avgjørelse, og skjønner at konsekvensene blir enorme i begge ender av tabellen dersom sesongen blir avlyst.

– Det er ulike meninger om dette. For klubber som har hatt en veldig god sesong er det selvsagt ikke hyggelig om sesongen blir kansellert nå, sier Gundogan.

– På den andre siden har du klubber som ikke har gjort det så bra. Det vil selvsagt passe klubbene som ligger under nedrykksstreken godt at sesongen blir nullet ut.

Premier League er satt på vent til 30. april, men alt tyder på at denne datoen vil bli skjøvet ytterligere frem i tid.

Går med på lønnskutt

Gundogan er blant spillerne som er villig til å ta et lønnskutt for å hjelpe klubben sin.

– De engelske klubbene har kanskje et bedre økonomisk fundament enn tyske klubber for øyeblikket. Jeg vet ikke hvem som til slutt avgjør slike ting, og det kan være spillere som ikke vil akseptere lønnskutt fordi de mener de har jobbet hardt og fortjener lønnen. Så dette kan gå begge veier.

– For meg personlig er det greit å ta et lønnskutt, om jeg skal være ærlig. Du må være løsningsorientert, men dersom det er spillere som er mot en slik løsning er også det et akseptabelt syn på saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]