«Skaden er genuin, og man frykter også at den kan være alvorlig»

Et nytt langt skadeavbrekk på en midtbanespiller var ikke det Jürgen Klopp og Liverpool trengte nå.

Jürgen Klopp kom med en oppdatering på skadesituasjonen til Naby Keita etter Liverpools tap på Old Trafford. Velinformerte Neil Jones i Goal.com skriver at man i Liverpool-leiren nå frykter et nytt langt skadeavbrekk for afrikaneren. 

Da Keita ikke var å finne i Liverpools kamptropp på Old Trafford ble dette av enkelte betraktet som mistenkelig, sett i lys av spekulasjonene omkring 27-åringens fremtid på Anfield, hvor den tyske journalisten Florian Plettenberg i forrige uke hevdet at Keita ikke er fornøyd med sin egen situasjon i Liverpool, og kan bli solgt før transfervinduet stenger ved midnatt den 1. september. 

Dette ble senere tilbakevist av Klopp, som slo fast at det er uaktuelt å selge Keita i sommer, selv om spilleren kan forlate Liverpool gratis neste sommer om han ikke signerer en ny kontrakt innen den tid.

Det dreier seg om en muskelskade

Goal.com melder imidlertid at Keitas skade er genuin, og at Liverpool-ledelsen også frykter at den kan være alvorlig og holde midtbanespilleren ute av spill lenge. Jones skriver på Twitter at det dreier seg om en muskelskade, og opplyser at Keita skal gjennom en scan i dag.

– Han ble skadet i går. Skaden må vurderes ytterligere, men det ser ikke ut som han vil trene i morgen. Vi må foreta flere undersøkelser. Han gikk glipp av treningen i går, kampen i kveld, og hvor lenge han blir ute vet jeg ikke, sa Klopp til pressen etter 2-1-tapet på Old Trafford.

Liverpool-manageren må nå håndtere en skadekrise. I går hadde han hele ti spillere som var utilgjengelige. Alle skadet med unntak av Darwin Nunez som var suspendert.

Mot Manchester United var benken syltynn, og blant de ni innbytterne var det to reservekeepere, inkludert umeritterte Harvey Davies. Der satt også uprøvde unggutter som Stefan Bajcetic, Sepp van den Berg og Bobby Clark. 

Klopp håper å ha Diogo Jota og Curtis Jones tilbake i trening før august er omme, men for Thiago Alcantara, Alex Oxlade-Chamberlain, Ibrahima Konate, Joel Matip og nysigneringen Calvin Ramsay vil det antagelig ta lenger tild. Samtidig er Nunez også suspendert for de to neste kampene, mot Bournemouth og Newcastle.