Slik forklarer Klopp hvorfor han startet med Fabinho på innbytterbenken

Mange fryktet at Fabinho slet med en skade siden han ble plassert på innbytterbenken mot Manchester United mandag kveld.

Da Liverpool.no sine lesere satte opp sitt lag foran kampen mot Manchester United var Fabinho den klart mest foretrukne midtbanespilleren, med hele 2076 stemmer. Dette var over 140 stemmer mer enn kaptein Jordan Henderson fikk, og nesten 500 stemmer mer enn Harvey Elliott som var lesernes tredjevalg på midtbanen.

Henderson og Elliott fikk starte kampen, men det gjorde ikke Fabinho. Istedet falt Klopps valg på visekaptein James Milner, som bare 104 av våre lesere ville ha med fra start. Det fikk mange til å frykte at Fabinho slet med en skade, men det virker ikke å ha vært tilfelle.

– Vi har fem seniormidtbanespillere tilgjengelig for øyeblikket, og vi kan bare starte med tre, kommenterte Jürgen Klopp til pressen etter 2-1-tapet på Old Trafford, da journalistene ville vite hvorfor Fabinho ble benket. 

– Vi kunne ha startet med bare to dersom vi hadde flere angrepsspillere, men vi hadde bare tre angrepsspillere tilgjengelige, så det betyr at vi starter med tre midtbanespillere, og så gjør vi endringer i løpet av kampen. Vi ønsker å starte på denne måten, forklarte Liverpool-manageren, uten at det kaster mer lys over det mange da mener er et lite mysterium, at manageren valgte Milner fra start foran Fabinho.

Gjorde ingen bytter i pausen

Klopp tok ingen grep i pausen, men ventet til like før timen var spilt før han satte inn Fabinho. Da var det kaptein Jordan Henderson som ble byttet ut. Milner fikk være på banen helt til det 73. minutt, da han ble erstattet av Fabio Carvalho.

Under kan du se et sammendrag av kampen på Old Trafford

– Før kampen må vi tenke på hvilke bytter vi ønsker å gjøre. Dette handler ikke bare om kamputviklingen. Dette var den avgjørelsen vi tok foran denne kampen, sa Klopp om at Fabinho startet matchen på benken.

Brasilianeren hadde et godt innhopp der han var sentral i Liverpools sene sluttspurt, hvor Mohamed Salah en stakket stund ga gjestene håp om å få noe ut av kampen med et reduseringsmål åtte minutter før sutt.