Kampkommentar Manchester United v LiverpoolSmertelig tap må fremprovosere forsterkninger

Riktignok et skadeskudd Liverpool, men nederlag mot bunnlaget Manchester United vil gi rop om at det hentes inn en midtbanespiller.

En midtbane fra fortiden

Det at Fabinho ble satt på benken var en bombe, intet mindre. Vel har han ikke vært god i de to første ligakampene, men Henderson, Milner og Elliott virket å være en skjønn forening av litt trege arbeidshester og en lovende ungfole som du ennå ikke helt stoler på i en jobb som denne mot et såret og desperat hjemmelaget.

Kanskje Jürgen Klopp drømte om at de «gamle» mentale monstre skulle komme tilbake, og Hendo og Millie la ned sine kilometer, men de mangler tempo og individuell briljanse. Forøvrig var laget som ventet, hvor en nok kanskje mer håpet enn trodde på at Gomez og Firmino skulle finne tilbake til sine beste takter.

Men fortsatt hadde Liverpool van Dijk, Alisson, Diaz og Mo Salah…

Kampreferat Man Utd - Liverpool

Svak 1. omgang

1. omgangen til Liverpool var ganske så puslete. Spesielt de første 20 minuttene, hvor det var vertene som vant duellene og skapte de største sjansene. Da først og fremst et stangskudd fra Elanga.

Før van Dijk gjør en slapp jobb og som ser ut som en skøyteløper med henda på ryggen, som fører til at Sancho kan dra ei skuddfinte inne i feltet som spesielt får Milner og Alisson ut på glattisen, og buret er rimelig rent til å sette 1-0.

Liverpool trengte inspirasjon, men det var ikke lett å se hvor den skulle komme i fra. Diaz og Robbo på venstresida det nærmeste, hvor den beste situasjonen kom da Luis kom en mot en mot Dalot. Vingen kom ned til dødlinja, men fant ingen med det flate innlegget.

Mannskapet til Jürgen Klopp fikk etter hvert mer ballinnehav, men det var nok like mye fordi United var fornøyd med å sitte litt lavere og spille noe mer safe med sin ledelse. Det klart nærmeste utligning kom noen få minutter før pause da en heading fra Milner inne i feltet skapte panikk og Fernandes på utrolig hvis sendte ballen rett i egen spiller Martinez på streken (!)

FIGHTING FACE: James Milner prøvde som alltid, men fikk utrettet lite i hatoppgjøret i Manchester.

FIGHTING FACE: James Milner prøvde som alltid, men fikk utrettet lite i hatoppgjøret i Manchester.

17 år yngre

Om en ventet et stormløp fra de med en liverbird på brystet etter pause, ble den heller kortvarig. Med en mer aktiv Trent Alexander-Arnold ble det skapt noen oppløp, men før ti minutter var spilt av 2. omgang mistet Henderson ballen på midten. Det ble VAR på om Marcus Rashford var onside da han lurte sin inn bak Joe Gomez og satte lærkula forbi Alisson, men målet ble stående. Det var som å få en dolk i hjertet.

Hendo ble snart dratt av banen av Klopp, og Fabinho kom innpå, men selv om Liverpool hadde farlige angrep i en mer åpen kamp fikk en aldri særlig tro på at dette laget hadde nok til å komme tilbake på Old Trafford.

Neste ut var James Milner, erstattet av 17 år yngre Carvalho. Det forteller en historie det også. Naby Keita var ikke tilgjengelig etter å ha pådratt seg en skade. «Selvfølgelig» kan en høre det ble sagt blant røde supportere.

På topp ble Bobby Firmino værende, men målteften til Darwin Nunez og Diogo Jota var savnet enten det hadde vært fra start eller som innhoppere.

En signering kan gi et løft

Unge Fabio Carvalho skapte en retur etter corner som ga Mo Salah mulighet til nok en gang å score på Old Trafford. Det ble et forsøk på en sluttspurt, men realiteten var at det Liverpool som spilte denne mandagskvelden ikke var godt nok. Forøvrig smått fantastisk at United-kapteinen Bruno Fernandes ikke fikk sitt andre gule da han startet brytekamp i kamp om ballen etter reduseringen, men det føles ikke ut som den rette anledningen til å klage på dommeravgjørelser.

Jürgen Klopp hadde et skadeplaget mannskapet, selvfølgelig hadde han det, men de som har ytret for at klubben må kjøpe en midtbanespiller før dette overgangsvinduet er over fikk litervis til å helle ytterligere på i mølla.

Ingen tviler på innstillingen til Jordan Henderson og James Milner, men våre monstre begynner å bli gamle. Harvey Elliott og Fabio Carvalho vil vokse på slike kamper, men de har ennå ikke helt pondus til å gå ut å ta kommandoen i en slik heksegryte. Thiago var borte, som var viktig, og Klopp forklarer sikkert hvorfor Fabinho ikke startet, men det skriker ut etter en kvalitetsspiller til på midtbanen. Naby Keita er det vel nå ganske så allmenn oppfatning av at det ikke er en spiller å stole på når en skal være med i krigen.

Ligagullet er ikke tapt etter tre kamper, men det er samtidig klart at dette var langt fra planen. Det er en aldri så liten krise nå, hvor Klopp må få ting på plass hurtig slik at man fortsatt har rimelig kontakt.

Et inspirerende kjøp kunne vært en god start

SEN SLUTTSPURT: Mo Salah og innbytter Fabio Carvalho stod bak redusering til 1-2, men det var for lite for sent.

SEN SLUTTSPURT: Mo Salah og innbytter Fabio Carvalho stod bak redusering til 1-2, men det var for lite for sent.