– Viktig å ha en spiller med Harveys kvaliteter

Fabinho trives med Harvey Elliott som midtbanemakker.

I et intervju med liverpoolfc.com snakker Fabinho om hvordan det er å spille med Harvey Elliott på midtbanen. Brasilianeren har latt seg imponere av det unggutten har prestert så langt i Liverpool-drakten - senest mot Crystal Palace sist. 

– Jeg synes Harvey spilte en veldig god kamp, sier Fabinho om 19-åringens prestasjon. 

Elliott var en skapende kraft på Liverpools midtbane i kampen som endte 1-1, men som ut fra spill og sjanser burde ha gitt de røde sesongens første trepoenger. 

– Viktig spiller

Fabinho merker at Elliott er en litt mer offensiv spillertype enn flere av kollegene i Liverpools midtbaneledd. Når Elliott er på banen ser vi gjerne Mohamed Salah trekke mer inn sentralt, mens det blir rom å jobbe i for Elliott og Trent Alexander-Arnold ute til høyre. 

– Han er litt mer offensiv, og det er viktig å ha en spiller med Harveys kvaliteter. Han prøver alltid å finne mellomrommet, og i tillegg har han et samspill med Trent og Mo, så det er viktig at han er i bra form og har selvtillit, sier Fabinho og legger til: 

– Han er viktig i den offensive delen av spillet, men han jobber hardt og hjelper til defensivt også. Vi er glad for å ha ham, og forhåpentligvis blir han bare bedre, for vi trenger en slik spiller, sier brasilianeren.

Elliott har spilt 23 førstelagskamper for Liverpool, men bare ti så langt i Premier League. Han startet forrige sesong veldig lovende før langtidsskaden satte en stopper for rekken med kamper. Nå kan han igjen spille seg inn i Jürgen Klopps foretrukne førsteellever, og første mulighet er mot Manchester United mandag.