Fabinho håper at de lyseblå i Manchester skal lide samme skjebne som de røde

Liverpool har muligheten til å redusere avstanden opp til Manchester City fra fem til to poeng med seier på Old Trafford i kveld.

Både Manchester United og Liverpool befinner seg i bunnsjiktet i Premier League foran kveldens kamp på Old Trafford. Det er ikke ofte det har vært tilfelle. Liverpool er på 15. plass med to poeng, mens United har tapt begge sine kamper så langt, og befinner seg helt nede på 19. plass, altså nest sist på tabellen, med null poeng.

Med seier på Old Trafford vil Liverpool ha sanket fem poeng, og vil da være på samme poengsum som Newcastle og Fulham, som for øyeblikket ligger på 6. og 7. plass. Samtidig vil gjestene da henvise Manchester United til jumboplassen i Premier League når tre ligarunder er unnagjort.

En som håper dette skjer er Liverpools midtbanespiller, Fabinho.

Siden Alex Ferguson ga seg som United-manager i 2013 har pilen pekt nedover for Manchester United, og Old Trafford-klubben har ikke vunnet en eneste ligatittel siden den gangen. Mens den røde halvdelen av Manchester sliter nede i gjørma, soler den lyseblå halvdelen seg i glansen av oljepenger fra Midt-Østen og en haug med pokaler de har hentet etter at de fikk arabiske eiere.

– Manchester United er en veldig stor klubb, som har mye penger de kan investere, så det er bra for oss når et lag som dette ikke har suksess, for da blir det en konkurrent mindre å kjempe mot om titler og trofeer, slår Fabinho fast til Press Association, gjengitt av flere engelske aviser.

Gjør gjerne krisen enda litt større for United

City har plukket sju av ni poeng så langt denne sesongen, og vil utvilsomt være med i jakten på en ny Premier League-tittel. 

– Det hadde vært bra for oss om det samme hadde skjedd med City som har skjedd med United. Da hadde det blitt enda en konkurrent mindre i kampen om ligatittelen, fortsetter midtbanespilleren.

– Noen klubber har potensiale til alltid å henge med i toppen og vinne ligaen, og jeg mener at Manchester United er blant disse klubbene. Dersom ting ikke går helt etter planen for dem vil jeg bare være glad, for det betyr at det blir enklere for oss.

Så kampen på TV

– Jeg bryr meg ikke om vi gjør krisen enda litt større for dem. Jeg ønsker bare å slå dem, og ta de tre poengene. I den første kampen mot dem forrige sesong spilte vi en nesten perfekt match. Vi scoret fem mål, og vi presset dem knallhardt. Kvaliteten på vårt spill var utrolig.

Den kampen så Fabinho på TV på grunn av en kneskade. Naby Keita, Jordan Henderson og Curtis Jones utgjorde midtbanen. 

– Jeg ønsket faktisk at vi skulle angripe enda mer, og score enda flere mål, for vi hadde en spiller mer på banen (Paul Pogba ble utvist etter en times spill), men det ble til at vi valgte å kontrollere kampen ut. Som en fan ønsket jeg at vi skulle score enda flere mål, for det var en stor mulighet til en historisk storseier på Old Trafford, men 5-0 var ikke så verst det heller.

Denne flotte seieren over Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble senere fulgt opp med 4-0 over Ralf Rangnicks mannskap på Anfield, i nok en overbevisende seier over United. I kveld er det Erik ten Hag som skal få bryne seg på et Liverpool-mannskap som har scoret 13 mål på sine tre siste kamper mot United. De røde djevlene har faktisk ikke slått Liverpool i Premier League siden mars 2018.

– Det er flott å spille i store kamper som dette. Disse oppgjørene er de største i England etter min mening. Jeg husker min første kamp mot dem. Jeg spilte bra, og når du spiller bra mot dem får det hele en annen dimensjon. Fansen ser deg med andre øyne da, og kanskje pressen også. 

Manchester United - Liverpool på Old Trafford har avspark klokken 21.00 og blir vist direkte på V Sport Premier League og Viaplay.