Klopp deler sine tanker om Liverpools mange skader

Alle skadene til Liverpool ble tema under den lukkede delen av pressekonferansen foran kampen mot Manchester United.

Under den lukkede delen av pressekonferansen ble Jürgen Klopp spurt om alle skadene til Liverpool, og om han trodde dette skyldes den korte tiden mellom sesongene eller om det rett og slett bare handlet om uflaks.

– Det er en blanding. Vi har diskutert dette mye. Når du har mange skader spør du deg selv som manager hva som har gått galt. Du går gjennom alle skadene, og vi har vært veldig uheldige, slo Klopp fast.

Tre kom skadet tilbake fra ferie

– Det startet med to eller tre skader, som spillerne møtte til preseason med. Caoimhin ble skadet under spill for Irland, og de som var ansvarlige for ham på det tidspunkt fikk det ikke med seg. Jeg hørte at den irske landslagssjefen ikke likte at jeg sa det. Men han kom hit og var fortsatt skadet, uten at det var snakk om noen veldig alvorlig skade. Hans første økt med keepertrening var i dag (fredag).

Liverpools andrekeeper fikk en lyskeskade i Irlands Nations League-kamp mot Ukraina den 14. juni, og kjente fortsatt skaden da han deltok på Liverpools første treningsøkt etter sommerferien den 5. juli. 

– I den korte ferien guttene hadde var det tre og en halv uke der de ikke trente knallhardt. De hadde to uker helt fri, og så trente de litt den tredje uken.

Diogo Jota var tilbake i Liverpool-troppen skadefri etter ferien, men slo opp igjen hamstringskaden han pådro seg i juni på den første treningsøkten i Asia. Han var ikke med troppen på treningsleiren til Tyskland og Østerrike. Ifølge Goal.com kan han kanskje bli spilleklar igjen før august er omme.

– Det var noe lignende for Diogo. Han spilte for Portugal og ble skadet før ferien. Han hadde en økt med oss, og så slo han opp skaden igjen. Det var veldig uheldig.

– Calvin Ramsay kom til klubben med problemer, konstaterte Klopp.

Da oppkjøringen skulle sparkes i gang ble det oppdaget en skade man ikke kjente til tidligere, og Ramsay har fremdeles til gode å trene normalt med sine nye lagkamerater.  

– Curtis Jones fikk en stressreaksjon. Han er ikke en guttunge lenger, men fortsatt ung, og slike ting kan skje. Det er egentlig en merkelig skade, for ingen vet eksakt hvorfor det har oppstått, men slike ting kan som sagt skje. Så det var også uheldig.

21-åringen kom inn fra benken helt på tampen av Community Shield-oppgjøret mot Manchester City på lørdag, men var ikke i stand til å spille treningskampen mot Strasbourg dagen etter på grunn av en skade i baksiden av høyre legg. Da satt han på tribunen med en beskyttelsesstøvel rundt høyreleggen. Ifølge Goal er det håp om at midtbanespilleren skal være tilbake i spill for august er omme.

– Oxlade er ute med en alvorlig muskelskade. Det samme med Thiago.

Ox altet av banen like før pause under treningskampen mot Crystal Palace den 12. juli, med en strekkskade i baksiden av det ene låret. Klopp bekreftet den 29. juli at det er snakk om en alvorlig hamstringskade for midtbanespilleren. The Athletic meldte den 4. august at midtbanespilleren trolig ikke være tilbake i spill før en gang i oktober måned.

Thiago ble byttet ut etter 51 minutter av 2-2-kampen mot Fulham på Craven Cottage den 6. august, med en hamstringskade i venstre lår. En skann slo fast at spanjolen vil være ute til midten av september.

Ibrahima Konate hinket av banen etter 57 minutter av treningskampen mot Strasbourg, etter en smell i kneet. Franskmannen har også håp om å være tilbake i løpet av september.

– Ibous skade kom i en takling, hvor han var uheldig. Det var en lignende situasjon med Kostas, bare at det var på trening. En helt vanlig takling, hvor kneet kommer i en litt merkelig posisjon. 

– Bobbys skade var svært liten, men han kunne ikke være tilgjengelig for en kamp. Naby var syk. Og nå er Joel ute. Det var merkelig hvordan han ble skadet også. Han kjente ikke noe på trening, men han kom på trening en dag og sa jeg kjenner på noe, og dermed var han ute i 3-4 uker eller hva det blir.

– Det er merkelig, men slik er sannheten. Dette er skader vi ikke var i stand til å fange opp at ville skje, og vi kan ikke si det skyldes noe spesifikt. Tre av dem var utenfor vår kontroll, da de skjedde før de kom til oss. 

Avhengig av hele troppen

– Vi har en tropp der vi trenger alle spillerne. Vi trenger ikke bare 25-26 spillere. Skadene gir andre spillere muligheten. Unggutter som Stefan Bajcetic og Bobby Clark er nå tilgjengelige for oss, og har stor fremgang. De har vært utrolige på trening hver dag. Jeg tror ikke disse to spillerne ville ha vært i nærheten av førstelaget om det ikke var for alle skadene. Det er bra for dem.

– Vi hadde selvsagt foretrukket å ha en ekstra spiss og en ekstra midtbanespiller tilgjengelig. Du kan gjøre fem bytter nå, men du kan likevel ikke alltid gjøre det i praksis.

– Det er ikke kult med alle disse skadene. Forrige uke vær fæl slik sett, da tre spillere ble skadet samme uke. Du begynner å lure på hva som foregår, men slik er situasjonen.

– Jeg tenker at dersom du har et problem, så har vi sjansen til å gjøre noe med det sammen. Da gjør vi det. Du kan ikke vente i flere kamper før du gjør noe med det. 

– Da vi ble redusert til ti mann mot Palace bestemte vi oss likevel for å gjøre et skikkelig forsøk på å vinne kampen. Vi reagerer alltid med å kjempe. Vi har nådd våre største høyder ved å komme fra situasjoner der vi ikke hadde det beste utgangspunktet. Det er hva jeg liker med dette laget. Dette var den beste starten vi kunne få til denne gangen, og vi skjønner det ikke blir enkelt. Vi vet det, men la oss stå på videre.