De utlånte:Frisparkmål inspirert av Steven Gerrard

Leighton Clarkson var den av Liverpools utlånte spillere som stjal overskriftene i helgen.

Leighton Clarksons fantastiske frisparkmål for Aberdeen på lørdag fikk mange spaltemeter i skotske aviser i helgen. Den utlånte Liverpool-spilleren ble matchvinner mot St Johnstone med et frispark som Liverpool-legenden Steven Gerrard ville ha vært stolt over.

Scoringen løftet Aberdeen til femteplass på tabellen, og var Clarksons andre mål for den skotske klubben, da han også scoret med en suser av et langskudd mot St Mirren for to uker siden.

– Jeg øver frispark etter treningsøktene. Jeg skyter en del frispark, og jeg øver alltid frispark dagen før kamp. Det startet da jeg spilte for Liverpool U18 og Gerrard var treneren vår, forteller Clarkson til Daily Record.

– Han var trolig den beste å lære fra. Om han har vært i kontakt med meg? Jeg har ikke sjekket telefonen min etter denne kampen, så vi får se!

– Han pleide alltid å si at på frispark har du kontroll over situasjonen. Da handler det om å ta den tiden du trenger, og treffe ballen slik du ønsker.

20-åringen imponerte stort med kjappe bein, ro, overblikk, og gode pasninger mot St Johnstone, ifølge den skotske avisen. 

– Jeg elsker å spille her. Jeg trengte en klubb hvor jeg fikk spille fast. Så snart Aberdeen meldte seg, ønsket jeg å dra hit. Dette er en stor klubb i Skottland, og jeg kjente til dem etter å ha sett dem på TV hjemme i England. Det var et ganske enkelt valg, egentlig.

– Jeg har egentlig ikke hatt noen målsjanser, bortsett fra langskudd, så langt, men jeg er ganske godt fornøyd med at jeg har klart å score på to av dem hittil. 

– Denne scoringen var nok bedre enn den mot St Mirren, ikke minst siden denne førte til at vi vant kampen. Slik sett var det et viktig mål. 

To mål på tre kamper er en sterk start for Leighton i granittbyen.

– Jeg trengte spilletid denne sesongen. Liverpool er en av de største klubbene i verden, så det er vanskelig å slippe til for noen på min alder, så et lån virket fornuftig. Jeg trenger å bli fysisk sterkere. Det var tøft i Championship i fjor, så dette er en del av utviklingen min. Teknisk føler jeg meg god nok, men det handler om å bli sterkere både ved å spille kamper og ved å jobbe hardt på styrkerommet, sier Clarkson til Aberdeens offisielle nettside.

England

CHAMPIONSHIP

Rhys Williams spilte hele kampen da Blackpool med en sterk sluttspurt kom tilbake etter å ha ligget under 3-1 i Burnley, og klarte 3-3 i prestisjeoppgjøret på Turf Moor. En kamp som også bød på et rødt kort til hvert lag i sluttminuttene.

Tyler Morton entret banen etter 72 minutter, rett før Sheffield United økte til 2-0 over Blackburn på Bramall Lane. Vertene vant til slutt 3-0 på en begredelig dag for Rovers.

LEAGUE ONE

Conor Bradley ble byttet ut etter 78 minutter da Bolton tapte 2-0 for Sheffield Wednesday på hjemmebane etter to scoringer i første omgang.

LEAGUE TWO

Adam Lewis fikk bare de fem siste minuttene på banen da Newport County vant 2-1 over Tranmere Rovers på hjemmebane. Alle scoringene kom før pause.

James Balagizi spilte hele kampen da Crawley Town tapte 2-0 for AFC Wimbledon på hjemmebane.

Vitezslav Jaros slapp inn to mål da Stockport tapte 2-1 for Mansfield på bortebane.

NORTHERN PREMIER LEAGUE DIVISION ONE WEST

Marcelo Pitaluga voktet buret da Macclesfield vant 4-2 over Mossley på nivå åtte.

Øvrige land

PREMIERSHIP, SKOTTLAND

Leighton Clarkson sitt fantastiske frispark fra 30 meter etter 56 minutter avgjorde kampen til Aberdeens fordel borte mot St Johnstone. Clarkson ble byttet ut tjue minutter senere.

EKSTRAKLASA, POLEN

Jakub Ojrzynski var ikke i kamptroppen da Radomiak Radom slo Zaglebie Lubin 1-0 på bortebane. 

BUNDESLIGA, ØSTERRIKE

Billy Koumetio spilte hele kampen da Austria Wien vant 2-1 over Wolfsberger på bortebane.

LALIGA2, SPANIA

Anderson Arroyo var ubenyttet reserve da Alaves slo Mirandes 1-0 på hjemmebane.. 

PRIMEIRA LIGA, PORTUGAL

Owen Beck og Famalicao har bortekamp mot Gil Vicente i kveld.