De utlånte: Storspilte i debuten

Innholdsrik helg for Liverpools utlånte spillere.

Leighton Clarksons utlån fra Liverpool til skotske Aberdeen ble bekreftet på lørdag, og samme ettermiddag fikk 20-åringen sin debut for sin nye klubb. Midtbanespilleren startet på benken, men kom inn for en skadet Hayden Coulson allerede etter tolv minutter. Da bortelaget St. Mirren ble redusert til ti mann ti minutter senere, fikk Clarkson og Aberdeen en fin ettermiddag.

Stillingen var 2-0 da Clarkson fullbyrdet sin drømmedebut med en scoring like før pause, og unggutten ble belønnet med bestemannsprisen i kampen som til slutt endte med 4-1-seier for Aberdeen.

– Jeg visste at jeg skulle komme inn, men hadde selvsagt ikke tenkt at det skulle skje så tidlig. Men jeg var klar og nøt anledningen, sa Clarkson etter kampen ifølge liverpoolfc.com

Se Clarksons drømmetreff her:

Flere spilte godt

Liverpool har leid ut mange spillere denne sesongen, og en rekke av dem var involvert i kamper i helgen.

Rhys Williams spilte 90 minutter for Blackpool da de tapte 2-0 borte mot Stoke City i Championship. Samtidig ble det et innhopp for Tyler Morton da han fikk sin debut for Blackburn i den sterke 3-0-seieren borte mot Swansea.

Conor Bradley har fått en flott start på livet i League One, og han noterte seg for en målgivende pasning da Bolton knuste Wycombe Wanderers 3-0.

Ett nivå lenger ned var det James Balagizi som imponerte. Han ble banens bestemann da Crawley Town tapte 1-0 mot Leyton Orient. Adam Lewis var en annen som fikk spilletid i League Two, da han ble byttet inn mot slutten av Newport Countys hjemmetap mot Walsall.

Målvaktene Vitezslav Jaros og Jakub Ojrzynski måtte finne seg i å sitte på benken for henholdsvis Stockport County og Radomiak Radom, mens Marcelo Pitaluga holdt nullen for Macclesfield i cupkampen mot Wythenshawe Town.

Owen Beck måtte også tåle å se en kamp fra innbytterbenken da Famalicao slo Estoril 2-0 borte i portugisisk toppserie.

Lucy Parry er på utlån fra LFC Women til Hibernian, og hun startet i det som endte i et stygt 9-0-tap mot Celtic.