Halve midtbanen er ute - men det vil trolig bedre seg

Fire av åtte midtbanespillere er for øyeblikket ute, men situasjonen kan heldigvis snart bedre seg.

Da Thiago Alcantara måtte ut med en hamstringskade i lørdagens serieåpning mot Fulham, var det grunn til bekymring for Jürgen Klopp og Liverpool. Fire av de åtte midtbanespillerne i førstelagstroppen til de røde er nå utilgjengelig. I tillegg til Thiago er Alex Oxlade-Chamberlain langtidsskadet, mens Curtis Jones må belage seg på to til fire uker på sidelinjen. 

Den siste som er utilgjengelig er Naby Keita, men 27-åringen er i motsetning til de andre ikke skadet, men syk. Han er ventet å være tilbake i trening denne uken, og situasjonen vil dermed bedre seg allerede før kampen mot Crystal Palace neste mandag. 

Skulle Keita ikke bli klar, har Klopp fire til fem alternativer igjen på midtbanen. Jordan Henderson, Fabinho, James Milner og Harvey Elliott er de åpenbare kandidatene, mens også Fabio Carvalho kan bli brukt i en indreløperrolle - selv om han foreløpig ser ut til å bli brukt på venstrekanten. 

Foreløpig er det ikke kjent hvor alvorlig skade det er snakk om for Thiago.

Trolig ingen handel

I helgen var Klopp tydelig på at han ikke ønsker å finne en nødløsning på midtbanen før overgangsmarkedet stenger. Klubben har ved gjentatte anledninger vist at de er villig til å vente på det rette alternativet fremfor å handle i panikk. 

– Dette er ikke noen hyggelig posisjon å være i, men nå får vi se hvordan vi takler det. Vi skal definitivt ikke få panikk, sa Klopp. 

The Telegraph skriver i en artikkel at Liverpool utvilsomt er interessert i å forsterke midtbanen, men at det fremste alternativet, Jude Bellingham ikke er tilgjengelig før neste år. 

«Skadesituasjonen endrer dynamikken i Liverpools midtbane, og man må begynne å lure på om Thiagos skade fører til at Klopp blir fristet til å se etter nye spillere», skriver de og legger til at vinterens kjøp av Luis Diaz viser at klubben kan endre sine planer dersom det er nødvendig. 

«Planen var opprinnelig å gå for Diaz i sommer, men de gjorde det seks måneder før tiden da Tottenham Hotspur var klare til å sette inn støtet midtveis i sesongen», skriver avisen. 

Med en lang sesong i vente og en skadeplaget midtbane kan det hende Klopp og co må ut på markedet igjen. 

«Det er ingen tvil om at Liverpools ønske på lang sikt er å forsterke midtbanen, og Borussia Dortmunds Jude Bellingham er et førstevalg. Spørsmålet de nå må stille seg er om skadeproblemene er store nok til at de igjen må fremskynde planene».