Må Klopp ut på transfermarkedet?

Thiagos hamstringskade legger press på Jürgen Klopps midtbane.

Debatten om Liverpool er godt nok forspent på midtbanen har pågått gjennom hele sommeren, og nå mener James Pearce i The Athletic at hamstringskaden som Thiago Alcantara fikk mot Fulham vil legge ekstra press på Liverpool-manageren i forhold til å søke forsterkninger.

– Det er det siste jeg har tenkt på. Jeg forstår virkelig ikke denne diskusjonen, sa Liverpool-manageren under preseason-turen til Asia i juli, da journalistene ville vite om det var planer om å styrke midtbanen.

Beskjeden fra manageren var klar. Han mente Liverpool var godt nok forspent med midtbanespillere til man sommeren 2023 vil gjøre et forsøk på å prise Jude Bellingham bort fra Borussia Dortmund. 

Den siste måneden har imidlertid forandret situasjonen dramatisk. Først fikk Alex Oxlade-Chamberlain en hamstringskade som vil holde ham ute av spill i 2-3 måneder. Deretter fikk Curtis Jones en skade i baksiden av leggen i Community Shield mot Manchester City, og kan i verste fall være ute en måned. Samtidig har Naby Keita slitt med sykdom. 

Mot Fulham fikk så Thiago Alcantara det som så ut som en alvorlig hamstringskade, og haltet av banen tidlig i første omgang. En scan vil avsløre det hele og fulle omfanget av skaden, men de første prognosene er slett ikke positive for spanjolen. Han må nok belage seg på et nytt lengre skadeavbrekk.

Det vil i så fall være en betydelig strek i regningen for Klopp, selv om Thiago bare var involvert i 25 av 38 ligakamper forrige sesong, og 24 i 2020/21.

Bedre poengfangst med Thiago fra start

Statistikken viser imidlertid at i de 17 ligakampene som Thiago startet forrige sesong, så vant Liverpool 15, spilte uavgjort i to og tapte ingen. Det resulterte altså i 47 av 51 mulige poeng.

I de 21 ligakampene som han ikke startet vant Liverpool 13, spilte uavgjort i seks og tapte to, noe som altså resulterte i 45 av 62 mulige poeng.

Problemet er imidlertid at spanjolen pådrar seg for mange skader.

– Vi kan ikke løse et problem vi har i 4-5 uker med et spillerkjøp. Det ville ikke være fornuftig, sa Klopp på sin pressekonferanse før Fulham-kampen. 

– Et spillerkjøp må være fornuftig på lang sikt, lød meldingen fra Liverpool-manageren etter kampen på Craven Cottage. 

– Vi har fortsatt nok midtbanespillere. Vi får se hvordan vi reagerer på dette. Vi har ingen panikk, la han til etter at Thiagos skade var et faktum.

Mot Fulham sviktet Liverpools midtbane bestående av Jordan Henderson, Fabinho og Thiago i første omgang. Innbytterne Harvey Eliott og veteranen James Milner kom imidlertid inn fra benken, og presterte langt bedre enn duoen de erstattet, altså skadede Thiago og Fabinho. I tillegg kan også Fabio Carvalho, som kom inn for Luis Diaz senere i kampen, spille på midtbanen.

Pearce skriver at Keita antagelig vil være tilgjengelig for Jürgen Klopp igjen når Liverpool møter Crystal Palace i neste ligarunde, som er mandag om en drøy uke for Liverpools del. 

Liverpool viste sterk interesse for Monacos midtbanespiller Aurelien Tchouameni før han havnet hos Real Madrid. Klopp har også vært åpen om sin beundring for Bellingham i Dortmund. Men Bundesligaklubben vil rett og slett ikke selge den engelske landslagsspilleren i sommer. 

Kanskje vil Thiagos skade tvinge Klopp og Liverpool ut på transfermarkedet etter en midtbanespiller tidligere enn det som var planen? Både James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain kommer sannsynligvis til å bli frigitt når deres kontrakter løper ut neste sommer, og da må Liverpool utvilsomt ut på markedet likevel. Keita kan også bli solgt om han ikke signerer en ny kontrakt innen den tid, men for ham synes en ny avtale å være på trappene.