På en helsvart kveld på Old Trafford klarte Mohamed Salah likevel å sette en klubbrekord

Det var langt mellom lyspunktene for Liverpool-spillerne på Old Trafford mandag kveld, men Mohamed Salah fornekter seg ikke selv i motgang.

Mohamed Salah gjorde sitt 159. mål for Liverpool mot Manchester United på Old Trafford mandag kveld, og han passerte dermed Michael Owen, som gjorde 158 mål i løpet av sin Liverpool-karriere, og klatret til åttendeplass på Liverpools toppscorerlisten gjennom tidene. 

Salahs mål mot United kom i hans kamp nummer 258 for Anfield-klubben, etter overgangen fra Roma sommeren 2017. Egypteren står nå bokført med 120 mål i Premier League, 34 i Champions League, fire i FA-cupen og en scoring i Community Shield i løpet av sin Liverpool-karriere.

Det neste målet for Salah er å ta igjen Sir Kenny Dalglish, som innehar sjuendeplassen på den gjeve listen. King Kenny gjorde 172 mål for Anfield-klubben, og 13 mål til er nok definitivt noe egypteren tar mål av seg å klare denne sesongen, kanskje allerede før nyttår.

Passerte Gerrard

Som om dette ikke var nok så satte den egyptiske kongen enda en klubbrekord da han scoret Liverpools mål i  2-1-tapet på Old Trafford. Dette var nemlig Salahs tiende mål i alle turneringer mot Manchester United. Det er flere scoringer mot United enn noen annen Liverpool-spiller i historien.

Før kampen mandag delte Salah denne rekorden med Steven Gerrard, med ni mål mot erkerivalen, men nå er han altså innehaver av rekorden alene. Og Salah har scoret sine ti mål på betydelig færre kamper enn Gerrard i sin tid gjorde sine ni.

Liverpools toppscorere

1 – Ian Rush – 346 mål

2 – Roger Hunt – 285 mål

3 – Gordon Hodgson – 241 mål

4 – Billy Liddell – 228 mål

5 – Steven Gerrard – 186 mål

6 – Robbie Fowler – 183 mål

7 – Kenny Dalglish – 172 mål

8 – Mohamed Salah – 159 mål

9 – Michael Owen – 158 mål

10 – Harry Chambers – 151 mål

Salahs scoring mot United betyr også at egypteren bare ble den andre Liverpool-spilleren i historien til å score i fire ligakamper på rad mot Manchester United. Den eneste som hadde klart det før Salah var Dick Forshaw i 1925/26 og 1926/27. Nå deler de to altså den rekorden.