Hevder mandagens kamp er viktig med tanke på Keitas fremtid

Ny oppdatering i Naby Keita-saken.

Den tyske journalisten Florian Plettenberg kom denne uken med påstanden om at Naby Keita er misfornøyd med situasjonen i Liverpool og at samtalene om en kontraktsforlengelse har gått i stampe. 27-åringen er inne i siste år av sin nåværende kontrakt med klubben. 

Søndag kommer Plettenberg med en oppdatering, der han hevder at mandagens kamp mot Manchester United er viktig med tanke på Keitas fremtid i klubben og vurderingene han gjør i dette overgangsmarkedet.

«Ingenting har endret seg. Liverpool ønsker å forlenge, og Klopp vil at han skal bli værende. Men samtalene har stoppet opp, og det er ikke noe som tyder på at det blir enighet med det første. Han ønsker å spille fast», skriver Plettenberg.  

Ble tilbakevist

De lokale journalistene Ian Doyle i Liverpool Echo og Neil Jones i Goal slo tilbake mot påstandene til Plettenberg, og det samme gjorde Jürgen Klopp på sin pressekonferanse fredag.

– Det er nesten vittig at jeg må svare på spørsmål om slike påstander som dette. Dersom dere satt på min side av bordet ville dere se hvor ofte det ikke finnes det snev av sannhet i påstander som dette, sa Klopp til pressen.

Plettenberg er normalt en journalist man kan stole på, og man kan spørre seg om opplysningene han kommer med er en del av et spill i forhandlingene fra Keitas representanter.

– Nei, det er absolutt ingenting i dette. Naby var syk i en uke. Forrige kamp satt han på benken. Denne uken er han tilbake i full trening, og ser veldig bra ut. Alt er fint, la Liverpool-manageren til.

– Han er en spiller som ikke er så veldig fornøyd når han ikke spiller, men det er slik det skal være. Det er helt greit. Ingen har kommet til meg og fortalt meg at han er misfornøyd og ønsker å skifte klubb.

Keita har spilt 117 kamper for Liverpool siden overgangen fra RB Leipzig i 2018. Etter kun å ha spilt 16 kamper i 2020/21-sesongen var han på banen i 40 av Liverpools 63 kamper forrige sesong, inkludert ligacupfinalen, der han startet da Thiago ble skadet i oppvarmingen. 23 av kampene kom i Premier League, og kun 16 var fra start.