Liverpool Echo: «Liverpool har ikke fått noen indikasjoner om at Keita er misfornøyd»

Lokalavisen på Merseyside hevder at Liverpool vil fortsette samtalene med Naby Keita om en ny kontrakt.

Den velinformerte tyske journalisten Florian Plettenberg hevdet på Twitter tidligere i kveld at Naby Keita er misfornøyd med sin situasjon i Liverpool, og at kontraktsamtalene mellom spiller og klubb skal ha stoppet opp. 

Plettenberg antydet også at Keita kan bli solgt før overgangsvinduet stenger den 1. september, selv om Thiago Alcantara og Alex Oxlade-Chamberlain er ute med relativt langvarige skader. 

Ian Doyle i Liverpool Echo stiller seg imidlertid uforstående til disse påstandene. Han skriver at Liverpool vil fortsette samtalene med Naby Keita om en ny kontrakt for midtbanespilleren.

Afrikaneren går nå inn i det siste året av sin Liverpool-kontrakt, og vil dermed stå fritt til å starte samtaler med en utenlandsk klubb om en prekontrakt etter nyttår, ettersom han blir Bosman-spiller til sommeren om en ny avtale ikke signeres med Liverpool.

Har et godt forhold til spilleren og hans representanter

Echo melder at Liverpool-ledelsen ikke har fått noen indikasjoner om at Keita er misfornøyd med sin situasjon i klubben, og hevder at klubben har et godt forhold både til spilleren og hans representanter.

Lokalavisen skriver at partene har vært i jevnlige samtaler, som de forventer vil fortsette, da Jürgen Klopp er ivrig etter å få forlenget Anfield-karrieren til 27-åringen.

Keita kom til Liverpool fra RB Leipzig for 52,75 millioner pund i 2018.

Med skadene på Thiago Alcantara, Alex Oxlade-Chamberlain og Curtis Jones som bakteppe tror Echo at det er svært lite sannsynlig at Klopp vil tillate at Keita blir solgt i sommer, på tross av spillerens kontraktsituasjon.

Det mener også Neil Jones i Goal.com. Han skriver på Twitter at det er liten sjansen for at Keita forlater Liverpool i dette transfervinduet. Jones melder at klubben holdt samtaler ansikt-til-ansikt med midtbanespillerens agent tidligere denne måneden, og at forholdet mellom partene er godt. Jones slår fast at planen fortsatt er å komme til enighet om en kontraktsforlengelse.