– Jeg kommer til å bli veldig glad for å se mine gamle lagkamerater igjen

Liverpool møter RB Leipzig til sin tredje oppkjøringskamp torsdag. Naby Keita er henrykt over å få reise tilbake til klubben de røde hentet han fra.

Guineaneren er i gang med sin femte oppkjøring med Liverpool etter overgangen fra nettopp RB Leipzig i 2016. Keita kom til den tyske klubben fra RB Salzburg, og har gått gjennom red bull-systemet. De røde skal møte både Leipzig og Salzburg i løpet av den neste uken.

Liverpools midtbanespiller tilbrakte to år i den Leipzig-by, og før morgendagens kamp gleder han seg stort til å treffe på igjen gamle kjente. De røde møtte den tyske klubben i Champions League i 2021, men på grunn av pandemien ble kampen spilt på Puskas Arena i Ungarn.

– Jeg er klar og veldig glad for å reise tilbake Tyskland. Det er stedet hvor jeg hadde en veldig god fremgang som spiller, og også stedet hvor Liverpool fant meg, og til slutt kjøpte meg fra, sier guineaneren til liverpoolfc.com.

– Jeg kommer til å bli veldig glad for å se mine tidligere lagkamerater. De er et ungt lag som spiller fotball på den riktige måten, med en god ånd i laget. Jeg tror det blir en veldig god kamp. 

I TYSKLAND: Naby Keita spilte så bra i RB Leipzig at Jürgen Klopp ventet på i et år på å gjennomføre overgangen for midtbanespilleren.

I TYSKLAND: Naby Keita spilte så bra i RB Leipzig at Jürgen Klopp ventet på i et år på å gjennomføre overgangen for midtbanespilleren.

Har troen på mer spilletid

For øyeblikket er 27-åringen i full gang med å spille seg klar for en ny sesong i den rød trøyen. Mange føler kanskje at de ikke har sett Keitas beste nivå på Anfield. Oppholdet i England har vært preget av en svingende form og mye skader. Nå vil han vise hva kan kan, og det starter med å ha en god oppkjøring.

– Du må gi alt for å være fysisk klar for en ny sesong. På et individuelt nivå kan du også ha fremgang i spillet ditt. 

Mot Manchester United fikk guineaneren en halvtime. Det fikk han også mot Crystal Palace. Nå forventes det at de antatt beste vil få mer og mer spilletid før Community Shield-oppgjøret mot Manchester City neste helg.

– Jeg tror jeg får noe lignende med spilletid, eller kanskje litt mer mot RB Leipzig. Alt handler om å ta det steg for steg slik at du kommer tilbake der du var, sier Keita.

MER SPILLETID: Naby Keita spilte 23 Premier League-kamper forrige sesong. Han har ikke vært involvert i så mange ligakamper siden debutsesongen i 18/19.

MER SPILLETID: Naby Keita spilte 23 Premier League-kamper forrige sesong. Han har ikke vært involvert i så mange ligakamper siden debutsesongen i 18/19.

Fornøyd med egne prestasjoner

Det er helt normalt for fotballspillere å sette sine egne mål før en sesong, i takt med hva laget også skal prestere. Naby Keita er ingen unntak i dette tilfelle. Han liker å sammenligne seg selv med fjorårets prestasjoner, både individuelt og som lag.

– Jeg setter mine egne mål, og jeg vil alltid forbedre meg og oppnå mer. Slik har jeg vært siden jeg startet å spille fotball, forteller midtbanespilleren.

Selv om 27-åringen ofte får både kritikk og ros av supportere er han ganske fornøyd med sine egne prestasjoner forrige sesong, men det betyr ikke at han vil slutte å gi alt for å forbedre seg.

– Jeg spilte i mange kamper hvor vi endte opp med å vinne. Mer enn noe annet vil jeg hjelpe laget og få de resultatene vi ønsker oftere, avslutter han.

Liverpool og Naby Keita møter RB Leipzig til sesongens tredje oppkjøringskamp torsdag klokken 19.15. Kampen sendes på VG+ Sport og LFCTV.