– Det er ikke mange i Manchester som ser mer enn en uke frem nå

Motstanderleiren melder om bedrøvelig stemning foran kampen mot Liverpool - men aner likevel et snev av optimisme.

Liverpool har ikke hatt noen god sesongstart etter at de hentet hjem Community Shield-trofeet mot Manchester City. To poeng er fangsten etter kamper mot Fulham og Crystal Palace. 

Men det er likevel to poeng mer enn det tabelljumbo Manchester United har skrapt sammen mot Brighton og Brentford. Mot sistnevnte endte det med stygge 4-0 forrige helg, og det ropes krise fra topp til bunn i storklubben. 

– Stemningen blant supporterne er ganske bedrøvelig, av åpenbare årsaker, sier Eivind B. Holth i united.no før mandagens storkamp på Old Trafford. 

Likevel er det noen grunner til optimisme for de røde djevlene. 

– Det har skjedd tre ting som utvilsomt har løftet stemningen noen hakk. Det første og viktigste er at Glazer er satt under press av Sir Jim Ratcliffe. Det andre er signeringen av Casemiro. Det tredje er at også Liverpool har hatt sine utfordringer i de to første kampene, sier Holth til liverpool.no.

– Slipper unna med verdig tap og alt over det

Holth er klar på at United-supporterne går inn i oppgjøret vel vitende om at laget er underdogs.

– Utgangspunktet er nok ganske enkelt. Ten Hag kommer unna med et verdig tap og alt over det. En ting er manglende selvtillit i laget, men de har allerede vist at de ikke evner å spille som Ten Hag ønsker. Derfor kan det bli stygt, sier han.

Skulle det bli et nytt tap med store sifre, som var tilfelle to ganger forrige sesong, kan protestene som allerede er planlagt mot Glazer-familien bli enda mer voldsomme. 

– Et nytt femmålstap på Old Trafford kommer til å få konsekvenser i form av alvorlige protester mot Glazer. Jeg var selv til stede på Old Trafford i oktober, men nå står fansen klare på barrikadene klare på en helt annen måte, sier Holth. 

Samtidig ser han noen svakheter i Liverpool-laget. 

– En gjeng som «aldri» taper står plutselig uten seier på de to første kampene og allerede ser ryggen på City. Og så synes jeg ikke den midtbanen de stilte mot Crystal Palace med Elliott, Fabinho og Milner er all verden. Og tro meg, vi vet alt om konsekvensene av en dårlig midtbane, legger han til. 

– Hvor stor betydning har kampen for resten av sesongen?

– Det er ikke mange i Manchester som ser mer enn en uke frem nå. Alt handler om å få stabilisert skuta. Kampene mot Liverpool er de viktigste i sesongen uansett, sier Holth. 

Fikk endelig en defensiv midtbanespiller

I flere år har United-supporterne skreket etter en defensiv midtbanespiller som kan forsterke laget, og fredag fikk de endelig sin mann i form av Casemiro fra Real Madrid. 30-åringen blir kjøpt for opp mot 60 millioner pund og vil håve inn enorme lønninger. Derfor har kjøpet blitt stemplet som desperasjon fra enkelte hold ettersom klubben har jaktet Frenkie De Jong fra Barcelona i hele sommer, men Holth mener overgangen gir mening.

– Hvis det var Casemiro som ble lansert i mai og ikke De Jong, tror jeg alle hadde vært ganske fornøyde med vinduet faktisk. Nå er det litt piping om høy pris og feil spillertype, men jeg tror de fleste ser at Casemiro vil forsterke laget med de kvalitetene og den rutinen han har, sier han. 

Heldigvis for Liverpool rekker ikke Casemiro bli spilleklar til mandag, og Ten Hag må klare seg med midtbanespillerne som allerede er der. Denne uken har det blitt spekulert i om kaptein Harry Maguire vrakes, men Holth tror på fornyet tillit for stopperen. Han spår følgende lagoppstilling: 

De Gea - Dalot, Martinez, Maguire, Shaw - Fred, McTominay - Sancho, Fernandes, Rashford - Ronaldo. 

– Her er ikke Eriksen med, men jeg tror han må gå for McTominay og Fred for trygghetens skyld. Mange håper Varane skal inn for Maguire, men det blir for Martinez i så fall, sier Holth.