Går inn i en av de viktigste periodene i karrieren

Joe Gomez kan sparke i gang en veldig spennende høst på Old Trafford mandag.

Før kampen mot Crystal Palace skrev vi at alt lå til rette for at Joe Gomez og Virgil van Dijk skulle starte en kamp sammen på midtstopperplass for første gang på to år. Forrige gang var sjokktapet mot Aston Villa i oktober 2020, da Liverpool slapp inn sju mål. Siden den gang har en kombinasjon av skader og sterk form hos konkurrentene ført til at Gomez falt ned til fjerdevalg på stopperplass. 

Forrige sesong ble det fire kamper fra start i ligaen, men samtlige kom som vikar på høyrebacken. Etter et solid innhopp mot Crystal Palace, der Nat Phillips startet fordi Gomez hadde pådratt seg en smell, kan 25-åringen nå sparke i gang det som er en svært viktig høst. 

Dersom marginene for en gangs skyld går i Gomez sin favør kan både førstelagsfotball og en plass i Englands VM-tropp i Qatar være i potten. Derfor er mandagens bortekamp mot Manchester United for den sympatiske forsvarsspilleren, som har vært i klubben helt siden 2015. 

Klopp ble imponert

Newcastle og Aston Villa skal ha vist interesse for Gomez i sommer, men han valgte i stedet å skrive under på en ny langtidskontrakt med Liverpool. Samtidig byttet han draktnummer, og ifølge James Pearce i The Athletic var dette et ledd i å symbolisere at han ser på denne sesongen som en ny start med blanke ark. 

Pearce skriver videre at Jürgen Klopps beundring for Gomez bare har blitt større i løpet av de to siste sesongene. Måten Gomez taklet en ny langtidsskade på, og den påfølgende sesongen med lite spilletid, imponerte manageren. 

«Det var ikke et eneste tilfelle der han klagde. I stedet satte han lagets interesser foran sine egne. En sjelden kamp fra start ga ham aldri muligheten til å finne rytmen, da Matip ble foretrukket i første halvdel av sesongen, før Konaté fikk mer spilletid på nyåret. Mot slutten av pre-season i juli virket det som Gomez sin plass i køen var uendret. Utfordringen virket vel så stor, men de siste ukene har alt endret seg», skriver han.

Med Matip og Konaté ute med skade har Klopp bekreftet at Gomez starter mandagens storkamp med mindre han pådrar seg en ny smell i løpet av helgen.

VM?

Nå har Gomez muligheten til å vise frem noe av den formen som var med på å sikre Liverpool sitt første ligagull på 30 år i 2019/20-sesongen. Samarbeidet med van Dijk, som har sagt at Gomez kanskje er den engelske midtstopperen med høyest toppnivå, var noe av det beste ligaen har sett. 

«England er ikke velsignet med mye kvalitet på midtstopperplass og landslagssjef Gareth Southgate er fremdeles en stor fan av Gomez. Han plusset ikke på sine elleve landskamper forrige sesong av den enkle grunn at han ikke spilte nok på klubbnivå», skriver Pearce.

Det kan endre seg de neste månedene. VM i Qatar sparkes i gang om tre måneder, og mange kamper skal spilles før det. Får vi se den beste utgaven av Gomez i høst?