Kan starte sammen i midtforsvaret for første gang siden fadesen på Villa Park

Kan Joe Gomez og Virgil van Dijk bli ligaens beste stopperpar igjen?

Da vi skrev slutten av juni 2020 hadde Joe Gomez og Virgil van Dijk styrt Liverpool til et seriegull med fantastiske prestasjoner som stopperpar. Mens det var Joel Matip som var førstevalg som Virgil-makker under Champions League-eventyret sesongen før, var det Gomez som dominerte da seriegull nummer 19 ble hentet i 2020. 

På 25 kamper med van Dijk og Gomez som stopperpar da gullet ble innkassert hadde det bare blitt ni baklengsmål, hele 17 «clean sheets», 23 seiere, to uavgjort og null tap. Stopperparet ble gjerne regnet som det beste i verden på det tidspunktet. 

Men nå begynner det å bli lenge siden Gomez og van Dijk startet sammen i midtforsvaret. Ifølge Mirror må vi faktisk helt tilbake til en oktoberkveld i 2020, men da var prestasjonen alt annet enn solid. Duoen spilte nemlig sammen da Liverpool tapte hele 7-2 borte mot Aston Villa. Riktignok spilte Gomez kun en time, men da hadde de røde allerede sluppet inn fem mål. 

Endelig tilbake

I kampen som fulgte, mot Everton på Goodison Park, ble van Dijks sesong som kjent ødelagt. Gomez sin sesong fortsatte i noen uker til før også han ble langtidsskadet, og da engelskmannen var tilbake i fjor sommer hadde han havnet bak både Matip og nykommer Ibrahima Konaté i køen. 

Dermed var det som høyreback Gomez fikk sine fire kamper fra start i ligaen forrige sesong. Han spilte noen kamper som midtstopper i ligacupen og Champions League, men da uten van Dijk som makker. 

I kveld kan vi endelig få se nederlenderen spille med sin favorittkompanjong igjen. Med Konaté ute og en usikker Matip ligger det meste til rette for at Gomez skal få starte i midtforsvaret mot Crystal Palace, med mindre Jürgen Klopp overrasker og går for Nat Phillips i stedet. 

Det tror vi van Dijk gleder seg til. Han har nemlig vært veldig klar på at han stortrives i tospann med Gomez. I en Q&A på Twitter for to og et halvt år siden fikk han spørsmålet om hvilken midtstopper i historien han helst kunne tenke seg å spille ved siden av. Svaret var enkelt: