– Kaoset rundt Stade de France kan aldri skje igjen

Kaptein Jordan Henderson skriver om skandalen rundt Champions League-finalen i mandagens kampprogram.

Mandag skal Liverpool ta imot Crystal Palace til sesongens første hjemmekamp. Det betyr sesongens første kampprogram – der Jordan Henderson deler sine tanker som kaptein.

Han deler sine tanker om kaoset rundt Champions League-finalen i Paris.

– Jeg ønsker ikke å si for mye på dette tidspunktet, men det er et prinsipp alle i fotballen må være enig i – og det er at fotballsupportere må bli tatt vare på. Det er ikke noe som kan diskuteres. Tryggheten og sikkerheten for supporterne er ikke noe en skal måtte be om, eller kjempe for. Det bør være selvsagt, og i Paris var det ikke slik, skriver Henderson.

Det er Darwin Nunez som er avbildet på utsiden av programmet – før det som kan bli hans første hjemmekamp.

Spillerne ble også berørt

Vi har fra før hørt historier fra blant annet Andy Robertson, som fikk høre at hans nærmeste hadde problemer før kampen.

– Alle spillerne og støtteapparatet hadde familie og venner som ble fanget i problemene utenfor stadion, så vi er alle klar over hva som skjedde og hva som gikk galt, skriver han videre.

– Den eneste konklusjonen en kan komme frem til er at noe slikt aldri kan skje igjen. Jeg snakker ikke bare for våre supportere her heller. Hver eneste fotballsupporter må vite at når de skal på en kamp, vil myndighetene ta vare på dem. For at det skal skje, må Paris bli et vendepunkt. Det må være øyeblikket som får ting til å snu til det bedre. Ingenting annet er akseptabelt, skriver Henderson.

Liverpool - Crystal Palace spilles mandag kl. 21.00, og vises på V sport PL og Viaplay.